Пощенски станции няма да бъдат закривани в населени места с

...
Пощенски станции няма да бъдат закривани в населени места с
Коментари Харесай

Няма да закриват пощите в селата

Пощенски станции няма да бъдат закривани в обитаеми места с под 800 поданици. Това взеха решение депутатите по предложение на Българска социалистическа партия. 

Текстът в проектозакона на държавното управление за пощенските услуги предвиждаше " минимум една стационарна пощенска станция в обитаеми места с население от 800 до 15 000 поданици ". В подкрепения в пленарна зала вид се споделя единствено, че гъстотата на точките за достъп до пощенската мрежа регистрират потребностите на потребителите. 

По време на полемиките депутати зам.-председателят на комисията по превоз Георги Свиленски от Българска социалистическа партия попита какъв е смисълът да се слагат ограничавания на българския държавен оператор. Според него задачата е друга - откакто през 2025 година изтече договорът на " Български пощи " за даване на универсална услуга, лицензът да бъде даден на различен оператор, като в това време държавната компания излезе от дребните обитаеми места.

Колегата му от транспортната комисия и народен представител от ГЕРБ Станислав Иванов сподели, че фактически ще се избере нов оператор, само че това още веднъж могат да бъдат " Български пощи ". Според него терзанията на Българска социалистическа партия няма смисъл да се дискутират. 

В последна сметка за предлагането на Българска социалистическа партия текстът да отпадне гласоподаваха 99 народни представители, 25 гласоподаваха срещу, а 50 се въздържаха, заяви Фокус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР