Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване

...
Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване
Коментари Харесай

Преместват на друго място пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия

Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предопределена за приемане на писмата от дечицата до Веселия дъртак, се реалокира на друго място, оповестява ДПА.

Червеното оборудване, високо няколко метра, е изнесено от предходната му локация в Илулисат и пътува по море за новата си дестинация в гр.Уманак на едноименния остров на западното крайбрежие на Гренландия.

Според традицията Добрия дъртак всяка година получава многочислени писма, с цел да извърши желанията за дарове на послушните дечица по света. Някои от учениците в по-горните класове в Уманак посветиха времето си през миналите четири години, с цел да дават отговор поименно на получената поща. Преместването на пощенската кутия по-близо до тях ще ги улесни в благородното им начинание.

От учебното настоятелство СОУ "Едвард Крузе " се извиняват, че не всички писъмца ще получат персонален отговор. Миналата година сред 10 и 15 хиляди са били писмата, получили отговор до месец януари. Но за други, това е било невероятно заради нечетливите адреси и написаните стремежи на съветски или китайски. Тези езици не се учат в учебното заведение "Едвард Крузе " и заради тази причина е било невероятно да бъде изпратен отговор от името на Дядо Коледа. Но при все че цялата му преписка грижливо се съхранява.

Гренландия е считана за едно от родните места на Добрия дъртак, като другите са на Северния полюс, Финландия, Русия и Турция,припомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР