Пощенска марка, посветена на инициативата София – Европейска столица на

...
Пощенска марка, посветена на инициативата София – Европейска столица на
Коментари Харесай

Валидираха пощенска марка за София - Европейска столица на спорта

Пощенска марка, отдадена на самодейността София – Европейска столица на спорта, бе валидирана на специфична гала в Музея за история на София. На изданието е изобразена Статуята на София, а до един от най-ярките знаци на града е стилизирана група на бягащи спортисти. Цветовете са в преобладаващо синьо, в разнообразни нюанси, сходно на употребяваните в марката на акцията.

Първи щемпел и автограф поставиха кметът на града Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски и ръководителят на Столчния общински съвет Елен Герджиков. На церемонията участваха олимпийските първенци и медалисти Таня Богомилова, Ваня Гешева, Йорданка Благоева, Евгения Раданова и други спортни митове, зам.-кметът доктор Тодор Чобанов и зам.-кметът Дончо Барбалов, общински съветници, основният изпълнителен шеф на Български пощи Деян Дънешки, представители на Министерството на младежта и спорта, на Спортна София и на Дирекция ПИСТ към Столична община, проф. Татяна Янчева – зам.-ректор на НСА, Марияна Стоилова от РУО, спортни деятели, доста филателисти, публицисти, посетители.

„ София – Европейска столица на спорта набира от ден на ден и повече известност и днешната гала е част от цялостната самодейност. Традиция е Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията да издава марки за значими спортни прояви,” съобщи на церемонията Димитър Геновски.

„ Предстоят доста забавни прояви, надпревари и фестивали, които ще се провеждат в продължение на цялата година, през която София е Европейска спортна столица. Предвиждаме над 100 интензивности и всички те са съобразени с желанието ни софиянци и гостите на града да имат повече благоприятни условия и информация за спорт, за интензивно всекидневие, изпълнено с динамичност и здравословен метод на живот, “ съобщи Йорданка Фандъкова.

Зам.-министър Геновски даде повече детайлности за валидираното издание, като акцентира неговото обръщение: да разпространява полезностите, които възпитава Спортът за всички – дисциплинираност, жизнеспособност, екипен дух, обмислен риск, съпричастност, феърплей... „ Спортната тема е една от най-предпочитаните в актуалното маркоиздаване ", сподели още зам.-министърът.

Изданието включва пощенска марка с винетка и специфичен пощенски щемпел.

Художник на марката е графичният дизайнер Валентин Щинков, тя е с размер 50/25 мм, с номинална стойност 1.50 лева, офсетно отпечатана с гребеновидна перфорация върху бяла хартия с тираж 11 000 броя. Специалният пощенски щемпел ще бъде възложен за потребление в Пощенска станция 1000 София за 3 работни дни, считано от датата на стартиране на марката в приложимост.

Десетки филателисти чакаха на опашка с цел да закупят първи скъпото издание и да получат подписи от присъстващите върху неповторимия плик.

---------- Още доста инфо, видео и фотоси ще намерите на www.sofia2018.bg, както и във Фейсбук страницата Sofia 2018 - Европейска сторица на спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР