Пощенска банка за втора поредна година е отличена като най-добра

...
Пощенска банка за втора поредна година е отличена като най-добра
Коментари Харесай

Пощенска банка е най-добра в банкирането на дребно у нас за втора поредна година

Пощенска банка за втора поредна година е отличена като най-хубава в банкирането на дребно в България. Наградата е от влиятелния конкурс World Finance Banking Awards 2019, проведен от World Finance Magazine – авторитетно издание, което следи и проучва финансовата промишленост, интернационалния бизнес и стопанска система.

Признанието е за новаторския и резистентен модел на банкиране на дребно на Пощенска банка, създадените от нея съвременни артикули и услуги, необятната клонова мрежа в цялата страна, различни канали за връзка и многочислени благоприятни условия за професионална финансова консултация от нейните специалисти.

„ Приемаме високата и справедлива оценка от World Finance Magazine като следващо доказателство, че се развиваме в вярната посока, с цел да бъдем още по-добри за нашите клиенти. Стратегията ни е да сме покрай тях, с цел да им предложим персонализиран метод и самостоятелни решения, които дават отговор съответно на техните потребности. Иновациите са нашето най-конкурентно преимущество – вкарваме нова идея за клоновете ни, които стават все „ по-дигитални “, със зони за самообслужване и разнородни благоприятни условия за консултация, надграждаме цифровите си канали за банкиране, пускаме новаторски артикули и услуги, като първия банков кредитен чатбот EVA и други Те, в комбиниране с отличното ни обслужване, дават на потребителите неповторимо преживяване, което е регистрирано и в класацията на World Finance Magazine “, разясняват от Пощенска банка.

През 2018 година Пощенска банка реализира високи резултати във всички браншове на своята активност и регистрира една извънредно сполучлива година. Ръстът в продажбите на жилищни и потребителски заеми е към 40%, като кредитният ѝ портфейл към жители и семейства за предходната година се покачва с 212 млн. лева Реализиран е и рекорден растеж на годишна база в продажбите на кредитни карти ̶ над 30%, като в допълнение съществено се покачва честотата на потреблението им. Клиентите на банката с кредитни карти получават висока добавена стойност – посредством програмата „ Моите награди “ (My Rewards), по която са раздадени близо 2 милиона лв. под формата на парични награди, както и с достъп до атрактивни спомагателни оферти и партньорства.

Тенденцията цифровите канали на банката да бъдат пожеланият метод за осъществяване на ежедневни банкови интервенции продължава. Все повече клиенти употребяват смарт телефоните си, с цел да банкират интензивно. Над 74% е растежът на потребителите, които се възползват от преимуществата на мобилното банкиране (m-Postbank), а преводите през този канал нарастват със 105% на годишна база.

През 2019 година е стартиран развой на цялостна смяна на концепцията на необятната клонова мрежа на Пощенска банка, чиито офиси стават „ по-дигитални “, с цел да оферират още по-добро потребителско преживяване и съвременни услуги.

Сред новаторските услуги за потребителите, които отличават институцията, са първият банков кредитен чатбот у нас ̶ EVA, който съветва клиенти във Фейсбук Messenger 24/7, опцията за издаване на дебитни карти единствено за няколко минути, спомагателните отстъпки и парични бонуси посредством сметката за заплата „ Супер сметк@”, преводите на Western Union непосредствено на нейни банкомати, мобилните банкови специалисти, които съветват клиентите в авансово декларирано време и на място и други

Пощенска банка е член на районната Юробанк Груп, с канадски и американски фондове като съществени акционери, като от 2010 година до момента Групата неведнъж е печелила награди в категорията „ Най-добра банка в частното банкиране “ и в категорията „ Най-добра банка в банкирането на дребно “ от World Finance Magazine. Банките в групата са измежду най-награждаваните в разнообразни категории и в тазгодишното издание на класацията.

Победителите в състезанието се дефинират след гласоподаване на читателите на списанието и след изчерпателен експертен разбор, като покриват разнообразни критерии, измежду които въведени нововъведения, достижения и тактика за развиване. Носителите на тазгодишните награди в другите категории на състезанието са банки, които сполучливо употребяват новите технологии, с цел да създадат услугите си още по-удобни за потребителите.

World Finance Magazine е тримесечно печатно и онлайн списание, което обезпечава повсеместен обсег и разбор на финансовата промишленост, интернационалния бизнес и международната стопанска система от 2014 година насам. Списанието, издавано от компанията World News Media в Лондон, е ориентирано към публика от експерти в региона на финансите, корпоративни и частни вложители, като обгръща необятен набор от тематики за банковото и застрахователното ръководство.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР