Пощенска банка внедри 6 робота в дейността на „Кредитна администрация“,

...
Пощенска банка внедри 6 робота в дейността на „Кредитна администрация“,
Коментари Харесай

Пощенска банка успешно внедри шест робота в дейността на своята администрация

Пощенска банка внедри 6 робота в активността на „ Кредитна администрация “, с което сполучливо завърши пилотен план за автоматизация на 20 разнообразни работни процеса благодарение на RPA (Robotic Process Automation) технологии. С въвеждането на тази иновация банката усъвършенства активността на едно от най-натоварените звена и облекчи всекидневните отговорности на своите чиновници, като трансферира голям размер от работата им върху така наречен роботи.

Пощенска банка е първата банкова институция у нас, която реализира толкоз огромна и сериозна оптимизация, употребявайки най-модерните софтуерни решения. RPA технологиите са новаторска разработка, която в същността си съставлява софтуерен бот, програмиран да извършва процеси и приложения сходно на човек. Чрез роботите се автоматизират еднотипни, повтарящи се задания, които лишават огромна част от времето на чиновниците.

Чрез RPA технологията 6 робота бяха „ подготвени “ да извършват 20 от обичайните за „ Кредитна администрация “ процеси като: основаване на документи от шаблони, актуализиране на потребителските профили, въвеждани на данни от фактури, култивиране на заплащания и други

Внедряването на роботите разреши на банката да освободи запас от над 100 човекодни на месец. Времето за обработка и осъществяване на автоматизираните процеси беше понижено приблизително с към 80%, а оперативният риск от неточности при ръчни интервенции се понижи от към 5% на процедура до нула. Изчисленията демонстрират, че тези икономии на време и разноски носят възвръщаемост на инвестицията (ROI) от 3:1 за 1 година.

Технологичната разработка бе изпълнена от Service Centrix и въвеждането й в работата на банката лиши 6 месеца, което съставлява извънредно къс период поради сложността и мащабите на плана. Другото огромно преимущество на технологията е, че тя подсигурява същите резултати даже и при повишаване на размера на работа, като възможното нарастване бързо и дейно може да бъде поето с включването на повече роботи.

С осъществяването на този план Пощенска банка още веднъж затвърждава позицията си на софтуерен водач в бранша, защото това е първата толкоз огромна, амбициозна и комплицирана стратегия за автоматизиране на процесите, осъществена от българска банка. Иновативният план освен усъвършенства жизненоважни вътрешни процеси, само че и икономисва огромна част от времето на експертите, като им разрешава да концентрират напъните си в решения, изискващи тяхната креативност и професионални умения. Този метод напълно отразява стратегическото изпитание на банката да построява мотивираща среда за своите чиновници, като предизвиква опциите им да развиват капацитета си. Като краен резултат направените нововъведения водят и до възстановяване на цялостното потребителско преживяване, защото се усъвършенстват действия, които са директно свързани с ефикасното и пълноценно обслужване на клиентите.

Пощенска банка възнамерява да разшири обсега на нововъведението, като създаде и внедри нови роботи, които ще усъвършенстват още повече процеси, някои от които са директно свързани с обслужването на клиентите на банката.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР