Пощенска банка съобщи, че придобива българския клон на френската БНП

...
Пощенска банка съобщи, че придобива българския клон на френската БНП
Коментари Харесай

Пощенска банка придобива "БНП Париба Лични финанси"

Пощенска банка заяви, че придобива българския клон на френската " БНП Париба Пърсънъл Файненс ". след като тази седмица двете финансови институции са подписали съглашение.

Финализирането на договорката се чака в първите месеци на 2023 година " Сделката за придобиването на клона на БНП Париба Пърсънъл Файненс в България е поредна стъпка към разширение на пазарния ни дял и заемането на още по-силна и постоянна позиция в „ огромната четворка “ на банковия бизнес ", разяснява Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка.

Пощенска банка, която е част от гръцката Юробанк груп, през последните години придоби българския клон на Алфа Банк и Банка Пиреос България. Банката е четвъртата по активи в България, само че трета по мярка на заеми и депозити. Кредитният й портфейл надхвърля 10 милиарда лева - с 14.5% по-висок от преди година и пазарен дял от 11.9%.

БНП Париба Лични Финанси е клон на френската банка БНП Париба Пърсънъл Файненс Компанията е измежду водачите на пазара на потребителско кредитиране в България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР