Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни. Те

...
Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни. Те
Коментари Харесай

Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни

Пощенска банка обезпечи 10 стипендии за образование в СофтУни. Те са за спечелилите в първото издание на играта BRAIN GAMES, която се организира през месеците юли и август във Фейсбук страницата на финансовата институция в две посоки – програмиране и дизайн. BRAIN GAMES e игра за „ рационалните “ и „ креативен “ персони. Състои се от две обособени надпревари – „ Суперсила: Дизайн “ и „ К<>д<>ве “. Инициативата на Пощенска банка за обезпечаване на стипендии за образование в СофтУни е част от стратегическото ѝ партньорство с модерната просветителна институция, стартирало през 2018 година Проектът е обвързван с цялостната политика за обществена отговорност на банката с фокус върху младежите и образованието.

Състезанието „ К<>д<>ве “ сложи пред участниците разнообразни задания и въпроси в региона на програмирането, за които бяха получени близо 900 отговора единствено в границите на 5 дни. Играта „ Суперсила: Дизайн “ беше предизвикателство за изобретателните умения на участниците. Желаещите да се включат в нея имаха период, в който да предложат план за дизайн на кредитни и дебитни карти на Пощенска банка. Подадените оферти влязоха в директно съревнование за гласовете на почитателите на страницата на Пощенска банка във Фейсбук. Печелившите в играта 5 дизайна на карти бяха определени с общо над 2 700 гласа също в границите на 5 дни.

Играта BRAIN GAMES доближи до над 150 000 консуматори на Фейсбук за интервал от месец и половина. Аудиторията беше извънредно дейна и съпричастна, като получените реакции на изявленията са над 50 000 ̶ мнения, лайкове и споделяния. Участниците ангажираха и предизвикаха интереса и на своите другари и познати, които ги подкрепяха в надпреварите. Реакцията на публика е напълно позитивна, а получените поръчки за присъединяване в надпреварата „ Суперсила: Дизайн “ са с 65% повече от предстоящите.

Всички спечелили в конкуренцията BRAIN GAMES, за които гласоподаваха почитателите на страницата на Пощенска банка, към този момент избраха курсовете от СофтУни, в които ще се образоват – измежду тях има специалности като основи на програмирането, графичен дизайн, QA Automation и други

Партньорството сред Пощенска банка и СофтУни се концентрира върху обстоятелството, че на стопанската система са нужни качествени хора със задълбочени цифрови пълномощия. Бизнесът основава средата, която да отключи творчеството, любознателността и капацитета им, а СофтУни им дава практическите знания в областите с висока добавена стойност. Проектът е и метод стимулираните студенти да получат късмет за кариерно развиване във водеща компания, което да ги подтиква да останат и да се развиват в България. Той обрисува пред курсистите вероятност за по-тясна работа с действителни бизнес планове и задания с менторството на специалисти от Пощенска банка. Отворена е опцията те да преминат стаж в Пощенска банка, а при положителни резултати и да продължат работа в компанията. За чиновниците на Пощенска банка също е обезпечена опция да надграждат цифровите си познания и компетентности в СофтУни, в това число и със профилирани образования.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР