Посетителите ще научат и за най-важните достижения на марката напоследък • 1.0-литровият

...
Посетителите ще научат и за най-важните
достижения на марката напоследък •	1.0-литровият
Коментари Харесай

Ford представя основополагащи за развитието на марката модели на Автосалон София 2019

Посетителите ще научат и за най-важните достижения на марката в последно време
• 1.0-литровият EcoBoost е абсолютният победител при „ Оскарите ” за двигатели – с общо 11-те си награди и седемкратните си награждавания за международен мотор, през 2012 - 2017 година и 2019г.
• Благодарение на разработваните от Ford автономни технологии от 2016 година насам, днес напълно новият Focus идва с редица полуавтономни функционалности, като адаптивен автопилот, който следва пътната лента и движещия се пред него автомобил с технология Stop&Go. Други полуавтономни функции са интензивният паркинг помощник 2, позволяващ изцяло автоматично паркиране с едно натискане на бутон и прогнозно завиване на фаровете.
• Най-продаваното спортно купе в Европа за пета поредна година е Ford Mustang. Повече от 500 000 автомобила Mustang от шесто поколение са били продадени в целия свят от 2015 година до момента, в това число над 50 000 в Европа.
• Ford с горделивост продължава да представя бързи и гневни Ford-ове. Абсолютната премиерата от Ford на Апелативен съд София 2019 е новият Focus ST, който европейските медии тестваха за първи път безусловно преди седмици. На изложението демонстрираме и Fiesta ST, паралелно до иконичния Mustang.
• Бъдещето на Ford в Европа и България е заредено с електричество и обхваща пълната гама, със 17 нови хибридни и изцяло електрически модела, добавящи се в интервала от 2019 до 2021 година. Компанията се е посветила да направи икономични и екологични коли, които са достъпни за милиони хора и възнамерява да показа на пазара през 2021 година първия изцяло електрически огромен ван – Ford Transit.

На автомобилното ревю в София между 12 и 20 октомври 2019 година, Ford представя разнообразни, основополагащи за развитието на марката, модели.
Официална премиера за България и за автосалона вършат четири автомобила, които ясно демонстрират, че посоката на развитие на Ford минава през задължителните за марката цели, свързани с консолидиране на високотехнологични системи в всеобщи коли и електрификация. Моделите, които се появяват за пръв път у нас, са изцяло новият Focus ST и обновеният Mondeo, с хибридно задвижване, както и неподражаемият Mustang GT 450 к.с. в най-новата си версия. За първи път на ревю се демонстрира и компактният представител на SUV фамилията, EcoSport.
Focus ST е дълго чаканият и ултимативен автомобил, който е култивирал в себе си удобството и технологичността на изцяло новия сериен Focus и спортния заряд и емоция за всички фенове на моторните спортове с бензин в кръвта. Моделът е с 2.3-литров EcoBoost мотор, 280 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.
Флагманът на Ford идва, с цел да покаже, че марката е осъществила своята цел и е навлязла с цялостна мощ в електрификацията. Усъвършенстваното Mondeo Hybrid се показва с 2.0-литров Hybrid мотор, 187 к.с. и хибридна CVT безстепенна автоматична трансмисия. В развиването на електрическите и хибридните коли, Ford навлиза с големи крачки и поръчка за представянето до 2021 година на 17 нови модела с разнообразие във всички типове двигатели – мек хибрид, хибрид, плъг-ин хибрид и напълно електрически автомобили в цяла Европа.
Посетителите на Апелативен съд София 2019 имат възможност да видят и най-продавания спортен автомобил в света, Ford Mustang GT с 5.0-литров мотор, 450 к.с., 10-степенна автоматична скоростна кутия, 8-цилиндров V-образен мотор. Спортната гама на Ford се добавя от обичаната дребна кола на Европа – Fiesta във версия ST, която съчетава в себе си дух на състезател и практичност на градски автомобил. Моделът е с 1.5-литров EcoBoost мотор, 200 к.с. и 6- степенна ръчна скоростна кутия.
За феновете на SUV гамата, Ford представя наложилата се Kuga с 2.0 TDCi, 150 к.с. и 6-степенна автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител. Допълва я компактният SUV EcoSport с 1.0 EcoBoost, 125 к.с., 6-степенна автоматична скоростна кутия.
Великолепната седморка е допълнена и от новия Focus Trend Еdition, емфатичен от елегантната бизнес линия на седан. Автомобилът е с 1.0-литров EcoBoost мотор, 125 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.
За интервала на салона, Ford подарява комплект зимни гуми, на всеки, който си закупи автомобил на марката, в цялата страна. Към комплиментите за клиeнтите на Ford, се причислява и различен подарък – дълъг, фамилен уикенд в Банско, при покупка на автомобил от експонатите на марката, на Автомобилен салон София 2019.
Цялата моделна гама на Ford е на разположение и за тестови пътувания.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА FORD ЕКСПОНАТИТЕ
Ултимативният Focus ST
Изцяло новият Focus ST - създаден от Ford Performance - се основава на водещата в класа динамика на шофиране на четвъртото поколение Focus, с цел да достави вълненията на горещия хечбек в моден, комфортен и практичен фамилен автомобил.
Изцяло новият Focus ST с 2,3-литров EcoBoost двигател и с пет порти доближава 100 км/ч при старт от място за 5,7 секунди. Автомобилът предоставя по-бързо ускоряване на предавка от предходното потомство Focus RS.
Усъвършенствани технологии, като двуструен турбокомпресор с вдъхновената от Ford GT антилаг система, плоска промяна на предавките (flat-shifting) и система за подпомагане на стартирането Launch Control, усилват динамичността, както от място, така и в придвижване.
Динамиката на задвижване е оптимизирана с потребление на електронен диференциал с ограничено превъртане и технология за непрекъснат надзор на амортисьорите. Електрическият усилвател на спирачката поддържа безспорна спирателна мощ.
Предлага се в жанр с пет порти и комби, а изцяло новата серия мотори на Focus ST включва 2,3-литровия бензинов двигател EcoBoost с 280 к.с. и 2,0-литрови дизелови двигатели EcoBlue със 190 к.с., по този начин новият модел дава до 12 на 100 повече мощност и 17 % повече въртящ момент спрямо предишното поколение Focus ST.
Допълнителните усъвършенствания на задвижването включват електронно управляван диференциал с ограничено приплъзване за коли с предно задвижване, изостряне на реакциите на променящите се равнища на сцепление, използвайки компютърно задействан контрол.
Новата C2 архитектура на Ford също е подобрена с неповторими конфигурации на окачване и прекъсване за най-отзивчивото и пъргаво прекарване в миналото - по пътя и трасето - поддържано от избираеми режими на шофиране.
Флагманът на Ford
Подобреният Ford Mondeo се предлага и в хибриден вид. Стилният модел на Ford не за пръв път вкарва елегантни нови детайли за външен и вътрешен дизайн, значителни усъвършенствания на силовото оборудване и още по-модерни технологии в помощ на лидера за безпроблемно шофиране и извънредно чувство сред автомобила и водача.
Просторният Mondeo Hybrid обезпечава диапазон на шофиране и независимост, предлагани от традиционния мотор с вътрешно горене, допълнени от успеваемостта и усъвършенстването на електрическия мотор.
Мощният, пестелив и изтънчен 2,0-литров дизелов мотор EcoBlue на Ford и осемстепенната автоматизирана трансмисия също са показани в обширната гама Mondeo, която включва моделите Titanium, ST-Line и Vignale.
Адаптивният круиз надзор, усъвършенстван със Stop & Go, се причислява към усъвършенствания набор от технологии в помощ на лидера, дружно с интелигентния ограничител на скоростта, за по-лесно шофиране по автомагистрала и в трафик.
Емблематичният Ford Mustang GT
През тази година, на 18 април, Ford Mustang отбеляза 55 години от старта на производството на модела. Автомобилът е официално наличен в Европа от 2015 година, a любовта сред него и континента датира още от рождението на емблематичния американски „ мускул ” през 1964г.

От тогава Mustang на Ford е взел участие в безброй филми и музикални клипове, като собственост на доста известни персони, които сядат зад кормилото му освен, за да потвърдят каква автомобилна икона е, само че и за да го трансфорат в културна такава.

Mustang е най-продаваното спортно купе в света и за 2019 година, с което показва своята решителност за пета поредна година. Два забавни обстоятелството доказват изключително добре, че емблематичният модел е непрекъсната големина в автомобилната промишленост от създаването си до през днешния ден: Ford Mustang e най-популярният автомобилен модел, отбелязван в Инстаграм с #Mustang. А емблемата на Mustang е сред десетте, които се радват на непрекъснато произвеждане в продължение на повече от 50 години.

Спортистът Fiesta ST

Изцяло новата Fiesta ST извежда високотехнологичните характерности на следващото равнище. Ford Fiesta ST предлага изключително прочувствено и забавно шофиране с най-отзивчивото, възнаграждаващо и ангажиращо изживяване на модела до момента, допълнено и с вълнуващ „ саундтрак “от трицилиндров мотор.

Изцяло новият 1,5-литров EcoBoost мотор с мощност 200 к.с. разрешава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Механичният диференциал с лимитирано приплъзване подобрява сцеплението при завой. Патентованите векторни пружини за сила поддържат по-рязко включване и отзивчивост.

Режимите на шофиране настройват поведението на автомобила според трасето – път или писта, в това число има режим с Launch Control за последователни стартове. Подобрената гама от варианти и технологии за персонализиране включва нови стилови пакети, SYNC 3 съгласуваност с 8-инчов сензорен екран и B&O PLAY премиум аудио сустема.

Изцяло новият Focus

Ford показа напълно новия Focus – най-иновативния, динамичен и вълнуващ автомобил на марката до момента – 21 години след първия модел, трансформирал разпоредбите на играта. Проектиран от нулата, изцяло новият Ford Focus вкарва нова епоха в технологиите, комфорта, пространството и удоволствието от шофирането за европейските притежатели на компактни автомобили. Новият, фокусиран върху човека, дизайн на разнообразната гама включва първия кросоувър Focus Active и премиум версията Focus Vignale.

Изцяло новият Focus остава правилен на 21-годишното завещание на модела за водещо в класа пътно държание, допълнително усъвършенствано от първата за Focus технология за непрестанен контрол на амортисьорите (CCD) в независимите предно и задно окачване; нови режими на шофиране; изолирана задна подрама за повече рафинираност и патентована от Ford технология на пружините.

Новите технологии Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата оказват помощ за справяне със тапите. Функциите Прогнозно завиване на фаровете и Отчитане на пътните знаци оказват помощ на водачите да виждат по-ясно. Първият хедъп екран за европейски модел на Ford осигурява по-голяма убеденост зад кормилото. Активният паркинг помощник 2, позволява напълно автоматизирано паркиране с едно натискане на бутон. Изцяло новият Focus предоставя подложка за безжично зареждане, SYNC 3 с 8-инчов сензорен екран и аудиосистема B&O PLAY.

Стандартните избираеми режими на шофиране, 20% усъвършенстване на торсионната здравина и изолирано без значение задно окачване, предлагащо непрекъснат контрол на амортисьорите – за първи път при Focus – поддържат автомобила отпред на класа във връзка с пътното поведение и усъвършенстват комфорта.

Усъвършенствани бензинови EcoBoost и дизелови EcoBlue мотори, съчетани с нова 8-степенна автоматизирана трансмисия, предлагат с 10% по-добър разход на гориво в цялата гама.

Ford са продали съвсем 7 милиона автомобила Focus в Европа и над 16 милиона по света от представянето на революционното първо поколение на Focus през 1998 година

Практичният EcoSport
Компактният представител на Ford SUV гамата предоставя опция за бързо и практично придвижване в градска среда, само че и за по-екстремно и разнообразно пътуване в почивните дни.
EcoSport се предлага във версиите Trend, Business, Titanium и St-Line. Версията със спортна линия е с 1.0 EcoBoost, 125 к.с. и е претрупан с множество екстри за обезпечаване на комфортно шофиране и пълноценно прекарване. Някои от тях са голям брой електронни системи за сигурност и помощ на лидера, спортно окачване, круиз надзор с регулируем ограничител на скоростта, камера за паркиране на заден ход, SYNC 3 съгласуваност и ICE Пакет 54 с AM/FM радио + 2бр. USB + Bluetooth + управление от кормилото, 8-инчов тъчскрийн капацитивен екран, 6 тонколони и SYNC синхронизация с мобилен телефон.
Компактният автомобил със спортен дизайн предлага усъвършенствани благоприятни условия, по-изискан жанр и усъвършенствани технологии. В новия EcoSport за първи път се предлага Ford Intelligent All Wheel Drive – технология за възстановяване на сцеплението на и извън пътя, съчетано с модернизиран нов 1,5-литров дизелов мотор EcoBlue, осигуряващ до 125 к.с. и оптимизирани емисии на CO2. Предлага се за първи път и със спортна линия, въодушевена от Ford Performance колите.
Динамичният, здрав и изтънчен външен стил изпъква в 12 смели цвята и с повече възможности за персонализиране, включително разширени контрастни, боядисани цветове на покрива. Новият интериор, насочен към високите изисквания на клиентите на Ford, предоставя великолепно преживяване за пътуващите.
Интелигентният SUV Kuga
Наложилият се Ford Kuga е образован SUV (Smart Utility Vehicle) поради множеството технологии, които предлага: Разпознаване на пътните знаци, Адаптивен автопилот, Active City Stop, Система за следене за мъртвата точка, Предупреждение за излизане от пътната лента, Камера за заден ход, Активен паркинг помощник, Отваряне на задната врата без ръце, Контрол на завиването, Векторно систематизиране на въртящия момент и други
Интелигентната 4х4 система на Ford следи сцеплението на колелата с пътната настилка и разпределя въртящия миг за оптимизиране на ръководството и сцеплението, изключително в хлъзгави условия – за по-малко от 20 милисекунди.
Адаптивните фарове на Kuga наблюдават околната осветеност и автоматизирано подобряват видимостта, като настройват ъгъла на лъча на една от седемте вероятни степени, в взаимозависимост от скоростта на придвижване, ъгъла на завиване и дистанцията до обекта начело.
Благодарение на системата за свързаност на Ford – SYNC 3, водачите на Kuga управляват аудиосистемата, навигацията и смартфона си посредством елементарни, по-разговорни гласови команди, и боравят с 8-инчовия сензорен екран по същия метод, както със своя смартфон.
Възможностите за избор при равнищата на оборудване включват функционалния Business и стилния Titanium.
Задвижвана от бензиновия 1.5 EcoBoost (120, 150 и 176 к.с.) или дизеловите 1.5 TDCi (120 к.с.) и 2.0 TDCi двигатели (150 и 180 к.с.), Kuga осигурява мощност при изрично невисок разход на гориво.
Модерните технологии и усъвършенстваната структура на каросерията усилват видимостта на водача и покачват сигурността за пътниците в Kuga и за останалите участници в придвижването. И обезпечават на модела максималните 5 звезди на тестванията на Euro NCAP.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР