Посетителите ще могат да наблюдават надпреварата между участващите 70 състава

...
Посетителите ще могат да наблюдават надпреварата между участващите 70 състава
Коментари Харесай

Фолклорен фестивал „Сцена под липите” ще се проведе на Текето през почивните дни

Посетителите ще могат да следят конкуренцията сред участващите 70 състава и 600 участника от цялата страна

Националният фолклорен фестивал „ Сцена под липите” ще се организира на 25-26 юни 2022 година в красивата околност Лесопарк „ Липник “. Елате на този национален празник с цел да се потопите в неповторимия зелен свят на парка под сенките на липите, ще се насладите на вълшебното царство на езера с водни лилии и атракции. Ще върнете детските си мемоари за пъстрата пъстрота и радостен дух на националния панаир.

Фестивалът „ Сцена под липите” има конкурсен темперамент, което ще зареди с страст и напрежение и хилядната аудитория наблюдавайки конкуренцията сред участващите 70 състава и 600 участника от цялата страна.

В рамките на празника ще се състоят следните фестивални събития:

Осми народен фолклорен фестивал „ Сцена под липите”;

Денят ще стартира като посрещнем участници, посетители и аудитория с обичайната чаена гала с липов чай и с медовина приготвена по остаряла обичайната рецепта.

Гостите на празника ще могат да прегледат и си закупят артикули от „ Алея на здравето и на красотата” и ревюто на пчеларите и обичайни занаяти.

През целия ден ще протичат детски анимации и детски работилници;

Ще посрещнем преди обяд обичайния към този момент велопоход на Сдружение „ Вело Русе”, участниците ще тръгнат в 9.30 ч. от Общината с маршрут до Текето;

За повторно ще се организира конкурс „ Мис Златна липа” и ще изберем тазгодишната Царица на липата;

Публиката ще изпита тръпката и вълнението от осъществяването на неповторимите нестинари от Странджа планина, които под звуците на гайдата и тъпана ще играят върху горещата жарава от 21 часа;

ФОЛКЛОРНА ХОРОТЕКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ от 22.00 до 24.00ч с национален оркестър;

В неделя на 26 юни от 8.00ч Риболовно съдружие „ Липник Русе “ ще организира детско риболовно съревнование на дребното езеро с лилиите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР