Посетителите на Венеция рискуват да бъдат глобени с до 500

...
Посетителите на Венеция рискуват да бъдат глобени с до 500
Коментари Харесай

500 евро глоба, ако седнете на забранено място във Венеция

Посетителите на Венеция рискуват да бъдат санкционирани с до 500 евро, в случай че сядат на негламентирани за задачата места.

Новата рестрикци, препоръчана от кмета на една от най-известните италиански забележителности, е част от напъните за премахване на неуместното държание на туристите.

Идеята на Луиджи Бруняро ще бъде гласувана от градския съвет през октомври, оповестява Independent.

Ако предлагането бъде признато, туристите ще бъдат глобявани с 50 до 500 евро за сядане на неразрешено място. Подобни места са да вземем за пример площада Сан Марко и стъпалата на моста Риалто.

Това е ново попълнение в дългия лист с ограничения, предопределени да се оправят с голямата известност на града като туристическа дестинация.

Миналата година управата на Венеция разгласи, че всички огромни круизни кораби (над 55 000 тона) няма да могат да дебаркират наоколо до 2021 година

Междувременно акцията #EnjoyRespectVenezia, която стартира през лятото на 2017 година, показва, че туристите са добре пристигнали, само че единствено в случай че съблюдават разпоредбите.

Те се инструктират да не плуват в каналите, да не си вършат пикници от публични места, да не се застояват прекомерно дълго на мостовете, да не хвърлят боклуци, да не се качват върху или да лежат на пейките, да не се катерят по дървета, здания и монументи и други.

Вдигането на звук, без значение дали през нощта или по време на сиестата (между 1 и 3 часа на обяд), също е неразрешено.

Последствията от нарушаването на разпоредбите е тежка санкция до 450 евро.

 

 

profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР