Посетителите на новата изложба на Кралската академия трябва да се

...
Посетителите на новата изложба на Кралската академия трябва да се
Коментари Харесай

Посетителите на новата изложба на Кралската академия трябва да се промъкнат между два голи модела, за да влязат в нея

Посетителите на новата галерия на Кралската академия би трябвало да се промъкнат сред два голи модела, с цел да влязат в нея.

Необичайната апаратура е част от ретроспективната галерия на сръбската художничка Марина Абрамович.

Има обособен вход за тези, които се усещат неловко да се промъкнат през голите реализатори.

Иначе изложбата получи смесени мнения от рецензията - Guardian я назова " витална ", само че Times я дефинира като " безпощадна ".

Влизането сред двамата голи реализатори принуждава хората с билети да се изправят " против голотата и пола, сексуалността ижеланието ", съобщи ръководителят на изложбите в Кралската академия Андреа Тарсия.

Необичайната творба е сложена за първи път през 1977 година от Абрамович и тогавашния ѝ немски сътрудник Улай. Двойката застава близо една до друга във входна врата, принуждавайки посетителите да минават сред тях.

Критикът на The Telegraph Аластър Соук съобщи, че е бил " прекомерно ангажиран с това да внимава, да не стъпва на пръстите на краката им ", с цел да може да усети дали е имало неспокойствие, до момента в който е минавал по време на новата апаратура в Лондон.

" Не е нужно да минавате през голите врати. Има заобиколен път ", добави Лора Фрийман от " Таймс ". " Промъкнах се през тях, като си свих стомаха, пробвайки се да не стъпвам на ничии пръсти и да не се бутам в нищо ".

Ретроспективата обгръща половинвековната кариера на Абрамович. Тя е първата жена художник, която прави независима галерия в главните галерии на Кралската академия в 255-годишната ѝ история.

Бен Люк от Evening Standard дава четири звезди на изложбата, като написа: " Поне един път това не е реклама. Не мога да си показва по-добра експозиция, изключително като се има поради, че огромна част от нея съществува като документи на представления. На кого му пука за нелепостите, когато най-хубавото от нейното изкуство е толкоз мощно? "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР