Посещенията на Айфеловата кула са намалели тази година заради коронавируса

...
Посещенията на Айфеловата кула са намалели тази година заради коронавируса
Коментари Харесай

Управата на Айфеловата кула спасява посещенията с нова стратегия

Посещенията на Айфеловата кула са намалели тази година поради ковид с 80%, а приходите от тази активност - със 70%, заяви пред Агенция Франс Прес директорката по връзките на Дружеството за употреба на Айфеловата кула (SETE) Изабел Ену.

При потенциал за посрещане на 25 000 туристи на ден, визитите са едвам 2500, заяви през днешния ден пред RTL президентът на сдружението Жан-Франсоа Мартенс. От началото на септември визитите са сред 10 и 20% от нормалните, добави той. Причина за това са ограничаващите ограничения поради пандемията, поради които асансьорите се пълнят на половина, а неотдавна въведеният вечерен час не разрешава монументът да работи до среднощ, както е било до момента.

Посещенията понижават най-много поради неналичието на туристи, като 80 до 85% от които нормално са чужденци, означи Изабел Ену.

Сегашната клиентела е " локална ": парижани, поданици на департамента, други французи, посочи Мартенс, който е някогашен заместител по туризма на парижката кметица Ан Идалго.

Затова сдружението е трансформирало тактиката си. Сега то се концентрира към локални гости, множеството от които идват фамилно. На първия етаж особено за децата е проведена историческа обиколка. Скоро ще бъде проведена и игра с указания за търсене на предмет или решение на мистерия.

Дружеството се възползва от интервала, с цел да пребоядиса и обнови асансьорите. Целта са олимпийските игри през 2024 година и централната роля на Айфеловата кула в това събитие, акцентира Мартенс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР