Посещенията на Айфеловата кула са намалели тази година заради коронавируса

...
Посещенията на Айфеловата кула са намалели тази година заради коронавируса
Коментари Харесай

Пандемията срина посещенията и приходите на Айфеловата кула

Посещенията на Айфеловата кула са намалели тази година поради ковид с 80 %, а оборотът - със 70 на 100, заяви директорката по връзките на Дружеството за употреба на Айфеловата кула (SETE) Изабел Ену пред Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция в петък.

При потенциал от 25 000 туристи на ден, визитите са едвам 2500, сподели пред Ер Те Ел (RTL) президентът на сдружението Жан-Франсоа Мартенс. От началото на септември визитите са сред 10 и 20 на 100 от нормалните, добави той. Причина за това са ограничаващите ограничения поради пандемията, поради които асансьорите се пълнят на половина, а неотдавна въведеният вечерен час не разрешава монументът да работи до среднощ, както е било до момента.

Посещенията понижават най-много поради неналичието на туристи, 80 до 85 на 100 от които нормално са чужденци, означи Изабел Ену.

Сегашната клиентела е " локална ": парижани, поданици на департамента, други французи, посочи Мартенс, който е някогашен заместител по туризма на парижката кметица Ан Идалго.
Затова сдружението е трансформирало тактиката си. Сега то се концентрира към локални гости, множеството от които идват фамилно. На първия етаж особено за децата е проведена историческа обиколка. Скоро ще бъде проведена и игра с указания за търсене на предмет или решение на мистерия.

Дружеството се възползва от интервала, с цел да пребоядиса и обнови асансьорите. Целта са олимпийските игри през 2024 година и централната роля на Айфеловата кула в това събитие, акцентира Мартенс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР