Посещенията на американски бойни кораби в Черно море нямат нищо

...
Посещенията на американски бойни кораби в Черно море нямат нищо
Коментари Харесай

Руски сенатор: Корабите на САЩ в Черно море да стоят далеч от Русия

Посещенията на американски бойни кораби в Черно море нямат нищо общо със сигурността на Съединени американски щати и са стимулирани от вътрешнополитически съображения, съобщи съветският сенатор Алексей Пушков, представен от Ройтерс. Той сподели, че тези кораби би трябвало да стоят надалеч от крайбрежията на Русия.

Американският ескадрен миноносец " Доналд Кук ", въоръжен с управляеми ракети, се насочи към Черно море през вчерашния ден, " с цел да извърши интервенции, свързани със сигурността на корабоплаването и да спомага за районната морска непоклатимост ", гласи известие на военноморските сили на Съединени американски щати.

" Нашето идване в Черно море ще покаже опциите за взаимоотношение на Военноморски сили при осъществяване на цели на общата сигурност, с цел да можем да действаме дейно при бъдещи рецесии или въздържане на експанзия ", съобщи командващият офицер на " Доналд Кук " Матю Пауъл.

Руският Черноморски флот стартира да следи придвижването на американския военен транспортен съд, откогато той навлезе в региона, заяви Националният център за ръководство на защитата на Русия.

" Американски бойни кораби постоянно посещават Черно море. Тези визити нямат нищо общо със сигурността на Съединени американски щати ", написа в Туитър Пушков, който е член на Комисията за осведомителна политика на Съвета на федерацията - горната камара на съветския парламент. " Тези кораби развяват техния байрак, изпращат ни сигнал и укротяват техните сенатори, които упорстват да се изпрати цялостен военен флот в Черно море. Те би трябвало да стоят надалеч от нашите крайбрежия ", съобщи Пушков.

Според интернационалната спогодба от Монтрьо американски бойни кораби могат да останат в Черно море за не повече от 21 дни, припомня съветският Център за ръководство на защитата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР