Посещението ѝ не е изненадващо. Просто идва при нейните служители

...
Посещението ѝ не е изненадващо. Просто идва при нейните служители
Коментари Харесай

Людмил Рангелов: Посещението на Кьовеши е рутинно

" Посещението ѝ не е изненадващо. Просто идва при нейните чиновници да пита за какво не се попълнят делегираните прокурори. Това е едно рутинно посещаване. Това, което е изненада, е нейното държание - беше напълно в кръга на нейната компетентност. До там се изчерпа визитата ѝ ". Така разяснява юрист Людмил Рангелов визитата на европейския основен прокурор за " Денят ON AIR ".
 Кьовеши желае експедитивно да ѝ изпратим още шест прокурори
Кьовеши желае експедитивно да ѝ изпратим още шест прокурори

Отказа да разяснява Гешев и митингите, упорства да попълним квотата от европрокурори

Кьовеши, която публично встъпи в служба на 1 юни, е на двудневно посещаване в България - първата й аудиенция в европейска страна в новото й амплоа. В четвъртък тя се срещна с и Янаки Стоилов , а през днешния ден с четиримата определени български европрокурори, както и с прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Припомняме, че при миналата процедура по желание за делегирани прокурори в Европейската прокуратура, препоръчани от наша страна.

Избрах да посетя България, тъй като състава на - те са единствено четирима, а би трябвало да са 10 . А в случай че не можем да работим с цялостен потенциал, няма по какъв начин да бъдем ефикасни, съобщи Кьовеши.

" Трябва да се реши доста деликатно. Причината не е, че няма, а че има прекомерно доста. Ако се върнат следващите, това оставя усещания, че ние в България нямаме готови фрагменти ", разяснява Рангелов това искане.

Адвокатът разяснява и други настоящи проблеми у нас,от Съединени американски щати.

" Напълно противоконституционен е, това е феномен. Доста по простички са нещата. Вашингтон кихна- София подвигна температура. Законът работи на територията на Съединени американски щати, доколкото финансовата система е обвързана с американската, могат да бъдат възбранени, запорирани сметки. Направихме това, което никой не желае от нас. Този закон работи за в бъдеще, в случай че в миналото са имали, това не значи, че със задна дата ще се работи. Тук в листата има нещо шокиращо, една велика мощ на 10 000 км от нас, постанова наказания на една партия, която е записана по всички правила на изборния кодекс ", смята той.

Съгласно закона " Магнитски " са в ход санкционни дейности във връзка с трима български жители и 64 юридически лица. Други трима души ще бъдат обект на по-ограничен санкционен режим. Мерките се ползват в подтекста на напъните за ефикасна битка против корупцията в България.
 Българска народна банка удостовери, че банките отхвърлят заплащания на глобените по
Българска народна банка удостовери, че банките отхвърлят заплащания на глобените по " Магнитски "

Българските банки прецизно съблюдават процедурите

В изказването на Съединени американски щати Васил Божков е посочен като " прочут български предприемач и олигарх ", Делян Славчев Пеевски като " някогашен депутат ", а Илко Димитров Желязков - " някогашен заместител шеф на Държавната организация за механически интервенции (ДАТО), назначен за заместник-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства .

Санкции се разгръщат и върху сдруженията, които се имат или се управляват от тези лица .

По отношение закриването на районните съдилища, той съобщи, че по принцип Висш съдебен съвет може да взима такива решение, с цел да се осъвременява един план. Зад формалната тези се крие един план, който би трябвало да бъде осъществен и финансиран.
 Да се запазят районните съдилища, желаеха магистрати на разискване за правосъдната промяна
Да се запазят районните съдилища, желаеха магистрати на разискване за правосъдната промяна

Да останат съдилищата и в граничните региони, желаят от там

на огромна част от съдиите и политиците съответствува - жителите, които живеят в тези региони, ще бъдат с стеснен достъпът. Има в процесуалнозаконодателна част, има подсъдност, би трябвало да се трансформират текстове. Досега главните са районните, а по-късно - главните ще станат окръжните. Това не е същина на промяна да правосъдна карта. По разискванията във Военновъздушни сили аз виждам, че са подготвени да се оттеглен от нея. Аз считам че политическите партии също няма да разрешат това да се случи ", сподели той.

Преди дни, Министърът на правораздаването Янаки Стоилов е срещу, само че няма никакви пълномощия, защото решението се взема от Висш съдебен съвет , посочи соцлидерът Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР