Посещението в Украйна беше дългоочакано. Посетихме десетки села, срещнахме се

...
Посещението в Украйна беше дългоочакано. Посетихме десетки села, срещнахме се
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Има прехвърчане на искри между президента и МС, защото екипите виждат бъдещето на България по различен начин

Посещението в Украйна беше дългоочакано. Посетихме десетки села, срещнахме се с българската общественост в страната. Проведохме диалози по всички проблеми. Най-голямата паника на хората е обвързвана със запазването на българския език. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по Българска национална телевизия.

" Имаме увещание от управляващите, че езикът ще се резервира. Но това е единствено на хартия. Вероятно обаче, в случай че села с разнообразни етноси се слеят, българският език няма да се ресурси. Обещанието, което българите в Украйна желаят да получат е, че има съществени институции в България, които мислят за тях ", сподели още тя.

" Няма по какъв начин да върнем младежите в страната, нямаме какво да им предложим. Трябва да помислим по какъв начин да задържим хората, а не да връщаме тези, които сме изгубили ", безапелационна бе Йотова.

" Има прехвърчане на искри сред президента Румен Радев и Министерски съвет, тъй като екипите виждат бъдещето на България по друг метод. България беше привикнала, когато министър председателят се обади президентът да прави каквото му се каже. За над година ние доказахме, че към този момент не е по този начин ", разкри вицепрезидентът.

Нека се замислим за това дали опазването на здравето е налично за всеки и на всички места. Има обитаеми места с 5-60 километра радиус, в който няма достъп до никаква здравна помощ ", приключи Илияна Йотова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР