Посещението при зъболекар често се свързва с болезнени процедури и

...
Посещението при зъболекар често се свързва с болезнени процедури и
Коментари Харесай

5 съвета от специалисти по дентална хигиена как да не ходите често на зъболекар

Посещението при ортодонт постоянно се свързва с мъчителни процедури и несъмнено не е измежду обичаните грижи за здравето на никого от нас.

Колкото повече отлагаме обаче, толкоз по-сериозно става ситуацията и най-после се постанова да лекуваме изчерпателен проблем, който сме можели да избегнем.

Здравето на зъбите не би трябвало да се асоциира с нещо неприятно и мъчително, считат специалистите от профилирания център по дентална хигиена.

Когато грижите за зъбното здраве са навременни и професионални, мъчителните моменти могат да бъдат избегнати или намалеят доста и в действителност нямате потребност да ходите постоянно на ортодонт.

Ето какви препоръки дават експертите по дентална хигиена от, с цел да не ходите постоянно на ортодонт:

Професионално разчистване на зъбите най-малко 2 пъти годишно

Точно както има разлика сред това да ви измият косата в салон и да си я измиете у дома, по този начин има разлика сред хигиената на зъбите в кабинет и в домашни условия.

Когато зъбите се почистват професионално, се отстранява плаката и зъбния камък, които са главните причинители на зъбните проблеми.

От зъбите се отстраняват бактериите, отстраняват се всички замърсявания, полират се и крайният резултат е хубава, здрава, бяла усмивка и пресен мирис.

 а iStock/Getty Images

Грижа за венците

Не е нужно да чакате да се появи кръв при миенето на зъбите, с цел да обърнете внимание на венците си. Те са домът на нашите зъби и тяхното здраве е гаранция за здрави и хубави зъби. Професионалното разчистване на зъбите, включващо премахване на зъбната плака и зъбния камък със специфична инсталация и техника на разчистване подсигурява, че в нежните гънки на венците няма да останат хранителни останки и вероятно болестотворни организми.

Ако проблемите с венците са ви по завещание и към този момент са се появили, тогава съответната грижа за венците е от изключителна значимост и постоянната грижа за тях в център по дентална хигиена е наложителен. Сами знаете какъв брой огромна е разлика в чувството, когато венците са възпалени, и когато не са.

 а Dental Care Center

Кариесът може да бъде избегнат

Специалистите по дентална хигиена могат да са хората, които да отсрочат появяването на кариес или изцяло да я предотвратят с верните способи на разчистване и премахване на болестотворните бактерии, причинители на това подло заболяване на зъбите.

Наблюдавайки зъбите ви на всеки 6 месеца, те ще заловен и най-малкия към този момент появил се кариес, като по този начин ви спестят мъчителните операции, в случай че той се задълбочи.

Качествено миене на зъбите вкъщи

Ако общото време, в което миете зъбите си, е под 1 минута, можете да приемете, че просто не си миете зъбите. Правилната техника на миене на зъбите, съчетана с подобаваща за вас четка и паста, са измежду гаранциите за поддръжка на положително зъбно здраве.

Можете да получите препоръки за вярното миене на зъбите единствено от вашия експерт по дентална хигиена. Той ще усъвършенства техниката ви и ще ви научи да боравите и с други средства за разчистване като дентални конци и специфични четки за междузъбното пространство.

 а iStock/Getty Images

Начин на хранене

Сигурно очаквате да ви „ забраним “ да пиете кафе и алено вино, да ограничите шоколада и въобще да страните от всевъзможни оцветяващи храни. Не, няма да го създадем. Когато зъбите се почистват качествено и професионално в профилиран център за това, човек може да се радва умерено на дребните си обичани удоволствия.

Обърнете внимание и на разнообразното хранене като източник на потребни за здравето на зъбите хранителни субстанции и минерали като калций, фосфор, витамин D и С, антиоксиданти.

Когато подкрепяте здравето на зъбите си извън – посредством вярно разчистване осъществено от експерт в зъбната хигиена, и от вътрешната страна – посредством качествена храна, мъчителните визити при ортодонт ще намалеят фрапантно. Чудесно, нали!

 а Dental Care Center

А ето какво ни споделя имплантологът и орален хирург доктор Бранимир Кирилов за задачите на единствения в България профилиран център по дентална хигиена, където превантивната грижа на пациентите е преди всичко:

Целта ни е да ви покажем по какъв начин вярно да се грижите за зъбите си, тъй че да предотвратите евентуални проблеми и да не се наложи да ходите при ортодонт. Екипът на центъра ще проучва и следи положението на зъбите Ви и по този начин ще избегнете потребността от комплицирани и скъпоструващи операции. Освен това нашата цел е да ви помогнем да живеете живота си без досадни ограничавания и да се наслаждавате на хубавата храна и вино без скрупули, че това ще коства на зъбите ви тяхната белота и издръжливост.

Ако към момента имате въпроси и желаете да се доверите на добър експерт за здравето на вашите зъби, то ние ви предлагаме с две ръце центъра по дентална хигиена, където ще откриете освен едни от най-хубавите експерти и инсталация, само че и приятелско отношение и хубава конюнктура, която ще способства с изключение на за вашата красива усмивка, само че и за положителното ви въодушевление.

 д Dental Care Center
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР