Посещението на Зеленски у нас е очаквано. Украйна е наша

...
Посещението на Зеленски у нас е очаквано. Украйна е наша
Коментари Харесай

Историк: Всички искаме мир, но той е възможен само при едно условие

Посещението на Зеленски у нас е предстоящо. Украйна е наша съседка. Същевременно ние сме от същата страна на политическата укрепление. Тази война раздели света на два лагерия - ние с целия Европейски Съюз и НАТО, който подкрепя Украйна. Така че даже е закъсняло това посещаване.

Това разяснява пред Нова тв историкът Тодор Чобанов.

Мисля, че това посещаване е знак, че България се връща към позицията си на предсказуем съдружник в Европейски Съюз и НАТО, на страна, н а която може да се разчита, което е извънредно значимо, защото през последните две години ние имахме една много неуверена външна политика, изпълнена с двоякост. Така че беше към този момент време да се излезе от това неудобно състояние и да станем още веднъж надеждни сътрудници в района, разяснява той.

Разбира се, че всички желаят мир. Само че тези, които започнаха войната и нарушиха мира, имат своята отговорност пред човечеството. Да нахлуеш с 200 000 войска в прилежаща страна, си е сериозен акт, който няма по какъв начин да бъде пропуснат. Така че мир е вероятен, само че при една изискване - връщане към предвоенните политически реалии. Русия по един метод си показва мира, а Украйна по различен. Така че хубаво е да се приказва за мир, само че да забележим какви са изискванията за постигането му и по какъв начин ще се компенсират големите вреди, които понесе Украйна, защото на нейна територия се води война, разяснява той. 

И тук виждам ролята на България, която би могла, в случай че имаме умела дипломация, да се включи и във възобновяване на страната, а освен във военното подкрепяне, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР