Посещението на здравния министър в Добрич днес завърши с решението

...
Посещението на здравния министър в Добрич днес завърши с решението
Коментари Харесай

Здравният министър видя хаос в болницата в Добрич, сменя директора


Посещението на здравния министър в Добрич през днешния ден приключи с решението да бъде заменен шефът на болничното заведение в града. Лечебното заведение сега безусловно изнемогва от напора на пациенти с ковид и неналичието на експерти. Министър Костадин Ангелов бе в болничното заведение, с цел да ревизира ситуацията и съобщи, че ще смени шефа доктор Светослав Байчев. Той останал неудовлетворен от видяното в лечебното заведение. Имало разбъркване на потоците от инфектирани и други пациенти, позволяват се хора без защитни средства в болничното заведение, всички пациенти се обслужват от един и същи личен състав, а всичко това спомага за разпрострението на епидемията.

Костадин Ангелов, който до неотдавна бе шеф на „ Александровска болница “, изясни, че не всичко заваси от един човек и че желае да хвърля виновността напълно върху доктор Байчев. Но акцентира, че организацията на работа в болничното заведение може и би трябвало да бъде усъвършенствана със промяна на управлението.

Министърът добави, че пациенти и личен състав са изложени на непотребен риск поради разбъркване на потоците в болничното заведение. Въпрос на мениджъмнт и воля е ограничението на в Добрич и региона, акцентира Ангелов. По думите му има опция да се назначат медицински експерти, които да се грижат за болните от ковид. Бъдете сигурни, че ще направя всичко допустимо в най-скоро време да видите резултата от взетите през днешния ден решения за болничното заведение в Добрич, увери Ангелов.

От края на предходната седмица болничното заведение бедства, а медицинският личен състав се оплаква, че изнемогва. Заради липса на инфекционисти и пулмолози болните от Covid-19 се лекуват във Второ вътрешно поделение от двама гастроенетеролози, които се оплакват, че нямат задоволително опит и желаят поддръжка – да бъде командирован експерт пулмолог от другаде. Преди 2 месеца инфекциозното поделение на болничното заведение затваря поради напускането на единствения инфекционист.

Според основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев, който бе на място с министъра, проблемите се дължат на неприятна организация на работа. Той също съобщи, че в болничното заведение се случват неприемливи неща. Не може половината поделение да е Ковид, другата половина – не и един и също личен състав да лекува пациентите. Той уточни, че от районната здравна каса са се опитвали да оказват помощ на болничното заведение с инфекционисти, с цел да не затваря инфекциозното поделение, само че помощта е била отхвърлена. В резултат на това двамата инфекционисти, които са били препоръчани за Добрич, са отишли да работят в Разград.

Според Кунчев неспазването на ограниченията в Добрич е довело до двукратно затваряне на неврологичното поделение поради инфектирани с ковид, затворена е била и Спешната помощ, обиден е център по диализа. Това се дължи на неприятна организация по приемане и лечение на пациентите.

Ситуацията в Добрич не е добра. Не е трагична, само че не е добра. През май имаше 0 случаи, през юни 7, през юли 301, през август ще са 550, в случай че се резервира сегашната наклонност. Това не се дължи като в други области на трудови колективи, а като се изключи едно дружество, всички останали са дифузно пръснати. Ако не се вземат ограничения, тази наклонност ще продължи ", сподели Кунчев. С верните ограничения, съгласно него, наклонността може да се обърне до 2-3 седмици.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР