Посещението на римския папа е политически акт, целта е да

...
Посещението на римския папа е политически акт, целта е да
Коментари Харесай

Дядо Николай разкритикува визитата на папа Франциск

Посещението на римския папа е политически акт, задачата е да се обединят всички църкви към Рим и когато пристигна Антихристът, папата да го посрещне. Това съобщи в днешната си тържествена литургия по случай Гергьовден Пловдивският митрополит Николай пред миряните в храма " Свети Георги ", заяви " Под тепето ".

Митрополитът приказва дълго за визитата на папа Франциск в България след литургия, която отслужи. Николай разкритикува остро визитата и го разгласи за политически акт, който Българската православна черква няма по какъв начин да поддържа по религиозна линия. " Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната страна Ватикана, само че никой не може да ни принуди за общо свещенодействие с него ", сподели митрополит Николай от олтара на " Свети Георги ". Това е и позицията на Светия синод на православната черква още преди папската аудиенция, въпреки осведомени с уреждането на визитата да обясниха неведнъж, че папата, познавайки каноните, в никакъв случай не е желал общо служение.

" Всички желаеме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане единствено от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят по какъв начин да стане това. Политиците не желаят това, те целят тъкмо противоположното. Създадено е да вземем за пример така наречен икуменическо придвижване, което цели обединяване на всички религии. Но нали знаете, има и вяра на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е допустимо да се сплоти светлината и тъмнината ", сподели митрополит Николай в обръщението си към хората.

" Замисълът на всичко това е да се обединят всички религии към папата, та като пристигна Антихристът, папата да го посрещне, а посредством него и всички, които са с него ", счита митрополит Николай и добавя: " Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното иго. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил плебей по време на робството? Той беше свободен, тъй като бе православен. "

Митрополит Николай вижда и офанзива против православната черква в подготовката на папското пътешестване и информациите в медиите. " Този акт бе квалифициран прекомерно отдалеко. Започна с медийна акция против Българската православна черква. Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият синод реши и не реши. Тази акция бе готова, с цел да пристигна папата и да бъде разгласен за свети отец, живеещ в мизерия и беднотия ", разяснява владиката.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР