Посещението на президента Румен Радев в Русия не целеше да

...
Посещението на президента Румен Радев в Русия не целеше да
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Посещението на президента в Русия не целеше да възкреси АЕЦ „Белене”

Посещението на президента Румен Радев в Русия не целеше да възкреси АЕЦ " Белене ". Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред. Според нея президентът е сложил огромната тематика за енергийната самостоятелност на Европа и за това къде е България.

 
Президентът сложи една необятна палитра от въпроси там. Зададе политическа рамка, която стартира от културата и приключи с енергийната сигурност. Той извърши задачата си и за мен бе чудноват разговорът, който по-късно се породи в България. Не схващам визитата му като цел за възкресяване на АЕЦ „ Белене ”. Президентът сложи огромната тематика за енергийната самостоятелност на Европа, за това къде е България и какво може да създадем като енергийни планове. Той построи още веднъж един мост, който в предходните пет години беше тотално опустошен ”, сподели Йотова в предаването " Събуди се ".

 
По думите й Румен Радев още веднъж е станал " пленник на ниски вътрешнопартийни пристрастености ". Според нея не би трябвало да е по този начин, защото външната политика би трябвало да е обект на народен консенсус. „ Унизително е за нас като българи да слагаме на такова ниско равнище този разговор ”, на мнение е Илияна Йотова.
 
Тя направи обиколка в Чехия, Словакия и Сърбия по стъпките на светите братя Кирил и Методий. Основната цел бе отдаване на респект към делото на светите равноапостоли. „ Отидохме на местата, където са стъпвали светите братя и техните възпитаници. Беше доста огромно удовлетворението, че се знаеше доста за България ”, разясни Йотова.-->

 
Нашата задача е да опазим кирилицата , тъй като има трендове в противоположната посока. Не би трябвало да сме наивници ”, сподели в вицепрезидентът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР