Посещението на президента на Съединените щати Джо Байдън в Украйна

...
Посещението на президента на Съединените щати Джо Байдън в Украйна
Коментари Харесай

Визитата на Байдън в Киев - знак, че никой не се бои от Русия

Посещението на президента на Съединените щати Джо Байдън в Украйна демонстрира, че " никой не се опасява " от Русия. Това написа украинският външен министър Дмитро Кулеба във Facebook.

" Тази аудиенция е успеха на украинския народ и президента Зеленски . Тя беше извършена все пак в името на успеха на Украйна и на целия свободен свят. Това е явен сигнал към блатото - никой не се опасява от вас! ", акцентира той в обществената мрежа и добави, че и Байдън, и Зеленски са останали " удовлетворени от диалога ".

По-рано през днешния ден американският държавен главаи даде обещание да даде на Украйна сериозно съоръжение, както и да наложи спомагателни наказания против Русия.
 Снимка 607435
Източник:

На срещата стана ясно, че Съединени американски щати имат намерение да дават на Украйна нов пакет военна помощ в размер на 500 милиона $. Вашингтон ще достави на Киев и снаряди за системата HIMARS.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разискал въпроса за далекобойните оръжия с американския си сътрудник.

Той разгласява в " Телеграм " фотография с Байдън в Киев, като назова визитата му значим сигнал на поддръжка за всички украинци.
 Снимка 607436
Източник:

По-рано беше обявено, че Съединени американски щати са се съгласили да изпратят на Украйна способни да поразяват цели на разстояние до 150 км, само че са отхвърлили настояванията за ракети ATACMS с обхват до 300 км.

На 3 февруари Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи различен пакет от военна помощ за Украйна на обща стойност 2,175 милиарда $, който включва и GLSDB.
 Снимка 607433
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР