Посещението на премиера Бойко Борисов в Москва е уговаряно от

...
Посещението на премиера Бойко Борисов в Москва е уговаряно от
Коментари Харесай

Срещата Борисов-Путин се готвела от два месеца

Посещението на премиера Бойко Борисов в Москва е уговаряно от към два месеца. Това изясни пред Българска национална телевизия външният министър Екатерина Захариева.

За визитата се разбра от Кремъл при визитата на президента Румен Радев в Москва при започване на седмицата.

Захариева изясни, че преди два месеца Борисов и Путин се чули по телефона, а съответната дата на визитата е конкретизирана напълно скоро. Няма по какъв начин такова посещаване да се реализира по неотложност, разяснява министърът. Темите, които ще разискват българският министър председател и съветският президент са енергетика, туризъм, стопанска система и световни поради българското европредседателство.

На 3 март се предвиждаше посещаване на Владимир Путин в България за годишнината от руско-турската освободителна война. Визитата обаче не се състоя, тъй като Путин бе в предизборна акция. Вместо това пристигна съветският патриарх Кирил.

Енергетиката, и в частност планът АЕЦ " Белене ", следва да се обсъдят и с китайския министър председател, който идва през юли. Той ще пристигна малко преди провеждането на срещата на водачите на страните от Централна и Източна Европа и на Китай " 16+1 ". Наскоро китайска компания публично съобщи интереса си към построяването на централата.

Китойският министър председател ще дойде отпред на делегация от 700 души, посочи външният министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР