Посещението на папа Франциск в началото на май ще създаде

...
Посещението на папа Франциск в началото на май ще създаде
Коментари Харесай

Затварят част от София заради посещението на папата

Посещението на папа Франциск при започване на май ще сътвори много неудобства за хората в София – част от града ще бъде блокирана. Това стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Причината е, че визитата на главата на Римокатолическата черква се счита за високорискова. За организацията на мероприятието към този момент има и основан щаб.
Официално: Папата идва на посещаване в България от 5 до 7 май У нас ще посети София и Раковски, по-късно отива в Скопие
Папа Франциск идва на апостолическо пътешестване в България на 5 май. Той ще остане в София и Раковски до 7 май, когато ще отпътува за Скопие.

През февруари специалисти по сигурността, логистиката и протокола от Ватикана огледаха вероятните направления, по които ще се движи делегацията от Светия трон.

Най-вероятно за визитата в Раковски самолетът на папа Франциск ще кацне на военното летище в Граф Игнатиево. След това Негово светейшество ще продължи към Раковски с прословутия папамобил.
В очакване на папата: В Раковски към този момент се приготвят за визитата му Това е градът с най-голямата католическа общественост у нас
Едновременно с това стартира работа и по сигурността на двата вота тази година, заключи вътрешният министър Младен Маринов след доклада за работата на столичната полиция за предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР