Посещението на папа Франциск у нас е чисто политически акт.

...
Посещението на папа Франциск у нас е чисто политически акт.
Коментари Харесай

Посещението на папата у нас е политически акт

Посещението на папа Франциск у нас е чисто политически акт. Около това мнение се сплотиха PR специалистът Соня Момчилова и специалистът по протокол и етикет Милена Хлебарова.

В " България заран " Момчилова съобщи, че визитата на папата у нас може да е обвързвана с желанието на огромна част от Европа да трансформира територията ни в бежански лагер. Тя също по този начин показа, че репутацията на Ватикана е пропукана и към този момент наподобява на католически институт.

" Струва ми се, че мога да направя разлика сред политическото послание на президента на Ватикана и богувдъхновеното слово. Този папа е популист. Такова му е държанието, разбиранията, желанието му да е покрай хората. Те са в услуга на световния политически свят. Ватикана е феодален католически институт. Ние посрещаме неговия висок служител. В момента репутацията на Ватикана се е пропукала. Папата желае да се спомага на бежанците. Прави чисто политически жестове. Демонстрира чисто популистки дейности и способи. Дали папата не идва да огледа дали територията ни не става за бежански лагер? ", сподели PR специалистът.

Милена Хлебарова поддържа Момчилова и бе безапелационна, че визитата на папата е политически акт, а не нравствен.

" Всеки, който се среща с папата, би трябвало да бъде облечен семпло. Затова и главният цвят при визита с него е черен. Да пристигна папа в православна страна е доста смела постъпка. Това е повече политически акт в сравнение с нравствен. Това е държавно посещаване. Убедена съм, че това политическо посещаване на Балканите е единствено, с цел да огледа територията ни поради бежанците ", изясни специалистът по протокол и етикет пред Bulgaria ON AIR.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР