Посещението на Кирил Петков в Украйна беше важно, защото ангажира

...
Посещението на Кирил Петков в Украйна беше важно, защото ангажира
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Много почитатели на Радев разбраха, че той е зависим от Путин

" Посещението на Кирил Петков в Украйна беше значимо, тъй като ангажира българите прочувствено. През очите на премиера някои хора чак в този момент схванаха, че войната в Украйна е жертване на животи, не е просто мач сред сини и червени "

Това сподели ръководителят на политическа партия “Движение България на гражданите” (ДБГ) Димитър Делчев в свое присъединяване в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” по TV1 и TV+.

" Радев направи тежка неточност с позицията си против Украйна. Много негови фенове схванаха, че той е подвластен от Путин. От идващите му ходове ще се види дали това в действителност е по този начин, или ще премисли позицията си, оценявайки тежката действителност на войната. Никой не помни британските политици, които са желали да се договорят с Хитлер, с цел да не скачат цените, да спре войната и всичко да е както преди. Хората помнят Чърчил, тъй като той е поставил полезностите преди битовите причини и е устоял на тоталитаризма в Европа ", сподели още той.

" Борисов би трябвало да дава отговор за какво Петата колона е толкоз мощна в България, с помощта на това, че по негово време се бетонира безспорната ни взаимозависимост от съветския газ и от съветските вложения в избрани стопански браншове и райони ", счита Делчев.

" По тематиката за газа, Европа би трябвало да е единна. Предлагам, откакто Русия наруши финансовите сделки с настояването за заплащане в рубли, Европа да промени изискванията за възнаграждение и да сътвори една общоевропейска точка за заплащане. Парите, които 28 страни членки дължат по договорите си да се превежда към този европейски център, който да заплаща на Русия в евро. Така няма да има риск Русия да раздели Европейски Съюз поради стопански ползи ", разяснява той.

" Няма рационални причини против изпращането на оръжие за Украйна след бомбардировките над Одеса на Великден, прекъсването на газа за България и разрушаването на мостове на бесарабските българи. Решение за въоръжаване на Украйна ще бъде взето. Допускам, че отговорът на Нинова ще бъде овакантяване на министерството на стопанската система, само че не и на ръководещата коалиция ", счита Делчев.

Целия диалог можете да гледате във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР