Посещението на филипинския президент Родриго Дутерте в Израел предизвика притеснение

...
Посещението на филипинския президент Родриго Дутерте в Израел предизвика притеснение
Коментари Харесай

Скандалният филипински президент Дутерте в Израел: Холокост, оръжия и оправдания за изнасилване

Посещението на филипинския президент Родриго Дутерте в Израел провокира терзание още преди да стартира, а тези, които чакаха какво може да последва, не бяха разочаровани, оповестява " Аарец ", представен от news.bg. След като дойде в Израел в неделя, Дутерте се обърна към филипинци по време на събитие в Йерусалим, където отбрани забележките си за изнасилвания.

Според задграничен кореспондент, който е посетил събитието, президентът изяснява, че " демокрацията и свободата на изложение " обосновават изказванието му, че " в случай че има доста красиви дами, ще има и доста случаи на обезчестяване ".
На идващия ден Дутерте се срещна с премиера Бенямин Нетаняху. " Можем да продължим да бъдем благословени със мощни връзки. Споделяме една и съща пристрастеност към мира, споделяме същата пристрастеност към човешките същества, само че споделяме същата пристрастеност, че не разрешаваме на фамилията да бъде унищожено от тези, които имат корумпирани идеологии... В този смисъл Израел може да чака всяка помощ, която Филипините може да си разреши ", разяснява Дутерте.
По-късно в този ден Дутерте сложи венец в музея на Холокоста " Яд Вашем " - посещаване, което някои подлагаха на критика като неуместно, като се има поради, че през 2016 година филипинският президент съпоставя репресиите против търговците на опиати и потребителите с Холокоста.
" Критиците ме съпоставят с братовчед на Хитлер. Хитлер е избил 3 милиона евреи... има 3 милиона наркомани, които бих бил благополучен да избия ", изясни той преди две години.
Във вторник Дутерте се срещна с президента Реувен Ривлин и му сподели, че предизвиква армията си да купуват израелско съоръжение.
Докато протестиращи извън назоваха филипинският президент деспот и нарушител, Ривлин разяснява визитата на своя сътрудник в " Яд Вашем ": " Трябва да подчертая, че цялото човечество, освен еврейският свят и свободният свят, считат, че Хитлер съставлява самия демон ", без да загатва случая от 2016 година
Публичният график на Дутерте не загатва събития, свързани със покупко-продажби за оръжие, макар обстоятелството, че няколко сходни събития се чака да бъдат включени в маршрута на президента, в това число и проява на съвременни оръжия и съоръжение.
" Чухте ли шегата за Биби, приветстващ Дутерте в Израел? - И той се съпоставя с Хитлер, смях за либералите. Но Израел има потребност от откровено говорещи и уверени другари, които не се поддават на нелепи неща като интернационалното право. Всички поздравете Дутерте, най-хубавото от другарската спалня на Израел ", приключва своята публикация израелското издание " Аарец ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР