Посещението на Джо Байдън в Украйна се подготвяше дълго време,

...
Посещението на Джо Байдън в Украйна се подготвяше дълго време,
Коментари Харесай

От офиса на Зеленски разкриха кога са научили за неочакваната визита на Байдън

Посещението на Джо Байдън в Украйна се приготвяше дълго време, дефинитивно за него се разбра предишния петък, 17 февруари, сподели Андрий Ермак, началник на кабинета на Владимир Зеленски.

Байдън дойде в Киев на необявено посещаване в понеделник и се срещна със Зеленски. „ Не мога да ви кажа всички детайлности, само че мога да кажа, че визитата се приготвяше много дълго време... Но предишния петък стана безусловно известно по кое време ще се състои, откакто разговаряхме със Съливан (съветник по националната сигурност – ред.) Посещението беше квалифицирано в режим на огромна конфиденциалност заради проблеми със сигурността, тъй че малко хора знаеха за него “, сподели Ермак в ефира на телевизионния канал Рада.

В понеделник Съединени американски щати оповестиха нов пакет от $460 милиона помощ за Киев. Съобщението за помощта съответства с необявената аудиенция на Байдън в Киев. Съединените щати, малко преди визитата на Байдън в Украйна, са се свързали с Русия, с цел да бъдат изключени неточности,, които биха могли да доведат до директна борба сред двете нуклеарни сили. Посолството на Съединени американски щати е уведомило съветската страна за визитата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР