Посещението на българския премиер Бойко Борисов в Русия ще е

...
Посещението на българския премиер Бойко Борисов в Русия ще е
Коментари Харесай

Борисов идва в Москва на 30 май, потвърди Кремъл

Посещението на българския министър председател Бойко Борисов в Русия ще е на 30 май, заяви пред публицисти в Москва Юрий Ушаков, външнополитически консултант на президента Владимир Путин. Потвърждението е публикувано от организация ТАСС, само че от българска страна няма и дума по този мотив на интернет уеб страницата на държавното управление.

Преди повече от 24 часа персонално Путин сподели на срещата си в Сочи с президента Румен Радев, че чакат Борисов в Москва " до няколко дни ", а източници на " Дневник " показаха 30-май или 1 юни като най-вероятните дати за визитата. Ушаков беше в екипа, взел участие от съветска страна на срещите в Сочи.

Във вторник вечерта министърът на енергетиката Александър Новак съобщи пред телевизия " Россия 24 ", че страната му е готовада прегледа взаимни газови планове с България - за каквито приканва Радев - само че при изискване, че те са обезпечени и от държавното управление в София и от институциите на Европейския съюз в Брюксел.

" Русия осъществя строителството на газопровода " Турски поток ". България още веднъж демонстрира интерес преносът да минава през нейна територия, в това число желаят да се прегледа въпрос за опцията да се строи газов хъб в България. В момента се прави технико-икономическо мотивиране на плана. По принцип, Русия не се отхвърля от съдействие, подготвени сме да разгледаме всички тези разновидности ", добави Новак.

" За нас са значими гаранциите, че тези огромни планове, бъдещи инфраструктурни планове, са обезпечени от позиция на купувачите на газ, подхождат с условията на европейското законодателство и са обезпечени от държавното управление на България и Европейската комисия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР