Посегнали и на киселото млякоСлед дълги години македонско-гръцки преговори, които

...
Посегнали и на киселото млякоСлед дълги години македонско-гръцки преговори, които
Коментари Харесай

Мусаката скара македонци и гърци

Посегнали и на киселото мляко


След дълги години македонско-гръцки договаряния, които във финалната си фаза предходната есен даже заплашиха оцеляването на държавните управления в Скопие и Атина, двете страни съумяха да реализират съглашение за името на някогашната югорепублика. Което трябваше да постави и завършек на претенциите на македонската страна към античната история на съседите им.

Историческите разногласия обаче наподобява надалеч не са завършили, за което свидетелства репортаж на в. “Таймс ”.

Изданието споделя за скорошен интернационален панаир на храни и вино в Германия. На който участващите гърци били шокирани от македонското показване – под афиш с надпис “Македонската кухня – усетът на традицията ” била сервирана… мусака.

На забележка на гръцки готвачи на панаира, че това е исконна гръцка манджа, македонските им сътрудници упорствали, че “мусаката от епохи принадлежи на Македония ”, написа “Таймс ”.

Тези изказвания провокирали протестна вълна на притежатели на таверни и заведения за хранене в Гърция, които почнали всеобщо да споделят в обществените мрежи фотоси на приготвена от тях мусака, в опит да защитят гръцката й принадлежност.

На панаира македонците протегнали ръка и на киселото мляко, което също сервирали като собствен достоверен артикул.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР