Португалският парламент одобри удължаване с още 15 дни, тоест до

...
Португалският парламент одобри удължаване с още 15 дни, тоест до
Коментари Харесай

Португалия удължи извънредното положение заради пандемията

Португалският парламент утвърди удължение с още 15 дни, т.е. до 30 януари, на изключителното състояние, въведено в страната поради пандемията от ковид. Предложението за удължаването бе направено през вчерашния ден от президента на страната Марселу Ребелу де Соуза.

По време на епидемията в страната към този момент бе въвеждано изключително състояние: през март 2020 година, което стана за първи път от близо 45 години. Извънредното състояние тогава остана в действие до 2 май и бе въведено наново на 9 ноември, след което на няколко пъти бе удължавано.

Малко след решението на Народното събрание министър председателят на Португалия Антониу Коща заяви, че в страната се вкарва нова изолираност. Тя влиза в действие от петък, предадоха международните организации. Хората са призовани да си останат вкъщи и да се пазят.

Правилата на новата изолираност ще бъдат сходни на тези от предходната шестседмична изолираност през март и април. Стоенето вкъщи ще е наложително, както и отдалечената работа. За разлика от предната изолираност, когато бяха отворени единствено магазини за артикули от значително значение и аптеки, обаче този път ще останат отворени учебните заведения, а също и съдилищата, и църквите. За нарушаване на наредбите ще се постановат санкции. Те ще бъдат двойно по-високи. Така да вземем за пример санкции ще има за неносене на маска на улицата.

Всички пасажери, идващи на летищата в страната, ще би трябвало да показват негативни резултати от тест за ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР