Португалският отбор Белененсеш беше принуден да играе срещу Бенфика в

...
Португалският отбор Белененсеш беше принуден да играе срещу Бенфика в
Коментари Харесай

"Футболът загуби сърцето си": отбор беше принуден да играе с девет футболисти

Португалският тим " Белененсеш " беше заставен да играе против " Бенфика " в мач от шампионата, макар че по-голямата част от футболистите са заболели от ковид. Домакините излязоха на терена единствено с девет футболисти - седем полеви играчи и двама вратари, като единият от тях - Жоао Монтейро, игра като халф. На почивката " Белененсеш " губеше с 0:7, а мачът беше преустановен две минути след началото на второто полувреме, откакто Монтейро седна на земята и съобщи, че не може да продължи.

" Белененсеш " заяви, че има общо 17 заболели от ковид измежду играчите и щаба на отбора. Преди мача футболистите излязоха с позиция, в която подлагаха на критика това, че ги принуждават да играят макар събитията.

" Футболът има сърце, единствено когато има конкуренция. Футболът има сърце, единствено в случай че е същински спорт. Футболът има сърце, единствено когато е образец за обществено здраве. Днес футболът загуби сърцето си ", се споделя в позицията на отбора.

Президентът на клуба Руи Педро Соареш съобщи, че е опитал да убеди лигата, че мачът би трябвало да бъде отсрочен.

" Следобед казахме, че не желаеме да играем. Имахме единствено осем футболисти, а те ни споделиха, че няма да е целесъобразно неявяване. Беше срамно за всички да играем ", сподели Соареш.

Един от играчите - Кафу Фете, е дал позитивна проба след завръщане от мач на националния тим на Южна Африка. Соареш сподели още, че се тормози дали играчите не са заболели от новия вариант на ковид Омикрон

Президентът на " Бенфика " Руи Коща съобщи, че неговият отбор не е имал избор и също е бил заставен да играе.

" Не ни хареса да излезем на терена при тези условия. Бяхме принудени също като " Белененсеш ". Съжалявам за случилото се, това е мрачна глава в историята на португалския футбол и на самата страна ", сподели Коща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР