Португалският колос Порто постигна много ценна стратегическа победа в гостуването

...
Португалският колос Порто постигна много ценна стратегическа победа в гостуването
Коментари Харесай

Порто осъществи успешно тактическо нападение в Русия

Португалският исполин Порто реализира доста скъпа стратегическа победа в гостуването против ФК Краснодар в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. „ Драконите” взеха победа с 1:0, която стана факт след доста късен гол на Сержио Оливейра.

Дълго време изглеждаше по този начин, като че ли иберийците няма да съумеят да реализират значимата цел като реализирането на гол на непознат терен. Все отново тяхното предимство даде резултат в самия завършек на срещата.

Порто имаше няколко отлични ранни благоприятни условия да открие резултата. В 13-ата минута Муса Марега изпрати застрашителен изстрел към вратата, който обаче мина около лявата греда. Десет по-късно Тикиньо Соарес проклинаше само себе си, тъй като не оползотвори отлично центриране от фланга. Бразилецът нанесе мощен изстрел с глава, който прелетя над надпречната греда.

Само мигове по-късно Матвей Сафонов беше ослепителен, когато трябваше да отразява шут на Хесус Корона. Мексиканецът, прочут с прозвището Текатито, реагира най-бързо при едно безредие в пеналта, но се оказа отчаян от противниковия пазач.

Чак в края на полувремето Краснодар стигна до първия си късмет, когато Маркус Берг не беше по никакъв начин надалеч от това да порази задачата от директен свободен удар.

След паузата броят на головите положения спадна доста, което беше добра вест за домакините. Те имаха невероятна опция да вземат сензационна победа в 80-ата минута, когато Реми Кабела пресече подаване пред наказателното поле на Порто и Агустин Маркесин се оказа последна бариера. Французинът шутира с готовност да закове кълбото под гредата и не скри удивлението си от намесата на вратаря.

Всичко това даде опция на Сержио Оливейра да направи Порто още по-отявлен любимец в реванша. В 89-ата минута халфът извърши по брилянтен метод директен свободен удар, отсъден на не повече от метър-два пред дъгата. Топката разказа красива парабола над стената и спря в горния десен ъгъл – 0:1.

Реваншът сред Порто и Краснодар на „ Драгао” е на 13 август.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР