Португалският държавен секретар за гражданска защита Жозе Артур Невишподаде оставка

...
Португалският държавен секретар за гражданска защита Жозе Артур Невишподаде оставка
Коментари Харесай

Португалски държавен секретар подаде оставка след разследване за корупция

Португалският държавен секретар за гражданска отбрана Жозе Артур Невиш подаде оставка след започването на следствие за допустима корист с държавни средства при закупуване на материали за предварителна защита на рисковете от горски пожари, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
 
Прокуратурата разгласи следствие по съмнения в машинация и корупция при пазаруването на системи за предварителна защита на рисковете от горски пожари, което бе съфинансирано от европейски фондове .
 
Quem é José Artur Neves, ex-Secretário de Estado da Proteção Civil?

— SAPO (@sapo) В изказване на държавното управление се споделя, че Невиш е напуснал по персонални аргументи . Неговият офис обаче е измежду десетките претърсени от полицията при следствието.
 
Според медии Невиш е виновен за поръчка до близка на ръководещите социалисти компания за 70 000 шалове бандана за покриване на носа и устата за предотвратяване от задушаване с пушек при пожари. Те са били раздадени на жителите на най-засегнатите от горски пожари региони и съгласно медиите са купени на надалеч по-висока цена от пазарната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР