Португалските военноморски сили потвърдиха в сряда, че патрулен кораб се

...
Португалските военноморски сили потвърдиха в сряда, че патрулен кораб се
Коментари Харесай

Кораб със стотици луксозни коли се носи изоставен в Атлантика

Португалските военноморски сили потвърдиха в сряда, че патрулен транспортен съд се е притекъл на помощ на Felicity Ace, огромен товарен транспортен съд с хиляди първокласни коли, преминаващ през Атлантическия океан. Корабът гори и се носи без ръководство край крайбрежията на Азорските острови след евакуирането на 22-членния екипаж.

Felicity Ace отпътува от немското пристанище Емден на 10 февруари с коли на Volkswagen, в това число 189 броя Bentley и неустановен брой Audi, Porsche и Lamborghini. Според VW Group общият брой броят на транспортните средства на борда е близо 4000.

Очаквало се е корабът да дойде в Дейвисвил, Роуд айлънд, сутринта на 23 февруари. 

След подаването на сигнала за злополучие в сряда сутринта корабът под флага на Панама бързо е доближат и от четири търговски кораба в региона. Според Naftika Chronika екипажът на Felicity Ace е напуснал кораба на избавителна лодка и е бил взет от Resilient Warrior, танкер, ръководен от гръцката компания Polembros Shipping Limited.

Felicity Ace е издигнат през 2005 година и към този момент няма детайлности за повода за пожара с изключение на информацията, че е избухнал в товарен трюм на кораба.

Автодилъри и клиенти оповестяват за намиращи се на борда модели, пътуващи към Хюстън, щата Тексас, в това число GTI, Golf R и ID.4. Един от клиентите показа, че от август насам чакал своето Porsche Boxster Spyder, което е с начална цена съвсем 100 хиляди $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР