Португалската поп и сул изпълнителка Сара Тавареш отново гостува в

...
Португалската поп и сул изпълнителка Сара Тавареш отново гостува в
Коментари Харесай

Сара Тавареш за битката с рака и световната слава

Португалската поп и сул изпълнителка Сара Тавареш още веднъж гостува в България. Тя става обичана на публиката по целия свят с песента „ One Love”.

Корените й се намират на запад от крайбрежията на Африка измежду водите на Атлантическия океан. Семейството й е от Кабо Верде - страна по-малка от размерите на Община Ловеч в България.

Снимка: btvnovinite.bg

До 15-годишна Сара Тавареш не е виждала баба си и дядо си, а през днешния ден културата и живота по тези далечни земи са я трансформирали в един от най-обичаните поп-соул реализатори в целия свят.

„ Кабо Верде има 10 острова. Родителите ми са от два разнообразни. Запознали са се в Португалия. Аз и брат ми сме родени в Португалия, само че имам и други братя и сестри, които са по островите. Късметлийка съм, тъй като съм певица и това ми дава опция да пътувам доста. Откакто пея имам опцията да отида там, да науча езика, да опозная историята и културата. Да се срещна с баба ми и дядо ми, чичовците ми. Да се потопя в техните музиканти и да пренеса по света от музика там”, споделя Сара Тавареш.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя пее от 9-годишна, само че в действителност дълго време си мечтаела професионално да се занимава с футбол. Освен ритането си спомня добре и моментите на първите си музикални изяви - у дома с дезодорант пред огледалото.

Слушайки радиото научава британски език и се среща с другите стилове в музиката. Така се влюбва в госпела, който е доста известен тогава в Съединени американски щати.

„ Започнах да изследвам къде има такива църкви, тъй като единствено там можеше да се чуе такава музика. Започнах да ги навестявам. Там открих другари, на които им харесваше да свирят на китара, на ударни принадлежности и да пеят. Започнахме да се събираме и да вършим музика дружно. Тогава се появи едно съревнование по малкия екран. Явих се и го завоювах. След това пристигна и " Евровизия ", участвах и там. Започнах да се свързвам с разнообразни хора в музиката. Подписах и договор”, споделя още певицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Така след 1994 година кариерата й стартира да се развива с цялостна мощ. Започва работа с най-големите звукозаписни компании и получава номинация за " Грами Латино " за най-хубав бразилски фолк албум.

Това обаче не е задоволително за нея. Тя усеща, че музиката й би трябвало да носи смисъл и да споделя история.

„ Чрез музиката си желаех да заявя своята национална еднаквост и да покажа, че се гордея с нея. Пример за мен бяха бразилците. Бях впечатлена от това по какъв начин те се гордеят със своя генезис. Започнах да си мисля, че и аз като едно африканско дете в Европа би трябвало да се гордея, тъкмо като тях. Започнах да уча езика криоло и се оказа, че това е един доста хубав език”, споделя Сара Тавареш.

Снимка: btvnovinite.bg

Ражда се й първият й шлагер – „ One Love”, който я извежда на до върха на международните музикални ранглисти.

„ Написах тази ария доста от дълго време. Исках да имам ария, която да съчетава моя етнос и това, че съм актьор, израснал в Лисабон. Трябваше да се получи като нещо, което да ни сплоти дружно всички ни - да одобряваме всички цветове, всички хора. По нов метод да изпратя посланието на Боб Марли от неговата ария „ One Love”, споделя певицата.

За миг от своя живот тя е непрекъснато на път, няма време за околните и приятелите, няма си и обичан. През 2010 година ориста като че ли я изправя пред тестване, с цел да премисли живота си.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Имах израстък на мозъка, който бе в зоната, която управлява моята тирада. Имах дълго лекуване и тогава стопирах да пея. Започнах да пребивавам, започнах същински да пребивавам персоналния си живот. Да съм повече към фамилията си, да подушвам цветята, да се любувам на Португалия, на музиката, на храната. Мисля, че естественият метод на живот ме излекува”, споделя Сара Тавареш.

Сара е на 41 година, а наподобява като на 20. Има шест албума зад тила си, само че през днешния ден музиката, която прави, не е водена от устрема й за международен триумф, а единствено от любовта й.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР