Португалия спечели първото издание на Лигата на нациите след победа

...
Португалия спечели първото издание на Лигата на нациите след победа
Коментари Харесай

Лигата на нациите върна Роналдо в битката за "Златната топка"

Португалия завоюва първото издание на Лигата на нациите след победа с 1:0 на финала против Холандия в Порто с гол на Гонсало Гедеш, а трофеят върна Кристиано Роналдо в борбата за " Златната топка ". 34-годишният нападател стана първият състезател, който има 10 трофея в съревнования на УЕФА (5 трофеи в Шампионската лига, 3 Суперкупи на Европа, Евро 2016 и Лигата на нациите), а това бе третата му купа през сезона, откакто стана първенец и взе Суперкупата на Италия с " Ювентус ".

Веднага след мача Роналдо отхвърли да дава отговор на въпроси за " Златната топка ", само че по-късно пред испанското радио " Кадена Сер " сподели: " Спечелих 3 трофея, играх добре, какво повече мога да направя. Не е имало миг в кариерата ми, в който съм играл зле. Цифрите в последните 16 години приказват сами. Не знам дали заслужавам " Златната топка ". Не мога да осъждам себе си, вие би трябвало да го извършите. "

Роналдо завоюва приза за голмайстор във финалната фаза, откакто вкара 3 гола на полуфинала с Швейцария. За най-хубав състезател в шампионата бе определен халфът на Португалия Бернардо Силва, въпреки че Кристиано очевидно бе неудовлетворен, че не е получил и тази премия. След финала се оказа, че Роналдо се е опитал да помогне и за прехвърлянията на клубния си тим. Той е поканил бранителя на Холандия Матайс де Лихт да се причисли към " Ювентус ". " Попита ме дали желая да отида в " Ювентус ". Първоначално не го разбрах, малко шокиран от въпроса, и поради това се засмях. Не му отговорих нищо ", сподели капитанът на " Аякс ", който е желан от редица грандове в Европа. 

Португалия завоюва втория си следващ трофей в европейска конкуренция след купата на Евро 2016. " Важно е, че спечелихме тези два трофея. За последните 5 години станахме съвсем неразрушимо семейство, знаем на какво сме способни и знаехме, че можем да спечелим този трофей. Това беше първото издание на шампионата и съм сигурен, че ще се трансформира в класика - цялото европейско семейство играе, тъй че да спечелим първото издание е историческо ", сподели треньорът на Португалия Фернандо Сантош.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР