Португалия ще играе на финала в Лигата на нациите, след

...
Португалия ще играе на финала в Лигата на нациите, след
Коментари Харесай

Роналдо прати Португалия на финал с 53-тия си хеттрик

Португалия ще играе на финала в Лигата на нациите, откакто победи с 3:1 Швейцария в Порто. Кристиано Роналдо още веднъж бе с съществена роля за триумфа на отбора си, като вкара и трите гола, а това бе общо 53-ти хеттрик за нападателя в кариерата му и 7-и в националния тим. Роналдо има още 44 хеттрика за " Реал " (Мадрид) и по един с екипите на " Манчестър Юнайтед " и " Ювентус ".

34-годишният нападател към този момент има 88 гола за националния отбор, а пред него по този индикатор в света е единствено Али Даеи, който е със 109 за Иран. Роналдо към този момент държи различен връх - с трите гола против Швейцария той стана първият футболист, разписвал се в 10 разнообразни шампионата с екипа на националния си отбор. 

" Радвам се, че помогнах на Португалия да стигне до финала. Надявам се да спечелим шампионата, и че почитателите ще ни оказват помощ. Заедно сме по-силни ", сподели Роналдо, който бе разказан като " непостижим " и " скъп " от португалската преса.

Кристиано изведе отбора си напред от директен свободен удар. Швейцария изравни от дузпа, отсъдена след потребление на системата за видеоповторения (VAR). Секунди по-рано съдията Феликс Брих бе дал дузпа за Португалия, само че я анулира след същата интервенция на VAR, разгледала и двете обстановки по едно и също време. В края на мача Роналдо вкара още два пъти.

" Вече съм употребявал доста епитети, с цел да опиша играта на Роналдо. Бях му треньор още в " Спортинг " през 2003 г. и можех да видя до каква степен ще стигне. Има гении в картините и скулптурите, той е футболен талант. Когато някой вкара три гола, той прави разликата ", сподели селекционерът на Португалия Фернандо Сантош.

Халфът на отбора Бернардо Силва изясни, че всички към този момент са привикнали с сходни изяви от Роналдо: " Той го прави към този момент толкоз години, че не е изненада за никого. Вкара три гола - нищо ново за него. Често е индивидът, който прави разликата. "

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович счита, че отборът му се е справил добре, само че не е съумял да спре Роналдо: " Той реши изхода от мача. Ние имахме шансове, само че не се възползвахме. "

На финала Португалия ще срещне спечелилия от мача сред Англия и Холандия, които играха късно нощес. Английски почитатели провокираха вълнения след конфликти с португалци в Порто, като се наложи и интервенция на полицията. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР