Португалия съобщи за над 1000 смъртни случая вследствие на настоящата

...
Португалия съобщи за над 1000 смъртни случая вследствие на настоящата
Коментари Харесай

Над 1000 починали в Португалия от жегите

Португалия с ъобщи за над 1000 смъртни случая в резултат на актуалната гореща вълна, а във вторник началникът на здравната работа предизвести, че страната би трябвало да се приготви за справяне с последствията от изменението на климата, защото температурите не престават да се покачват.

" Португалия... е измежду регионите на земното кълбо, които могат да бъдат (по-)засегнати от рискови горещини ", съобщи пред Ройтерс Граса Фрейтас, началник на здравния орган DGS. " Трябва да бъдем все по-подготвени за интервали на високи температури. "
 Горещата вълна в Южна Европа провокира пожари в Испания, Португалия и Франция
Горещата вълна в Южна Европа провокира пожари в Испания, Португалия и Франция

Англия също е обхваната от рискови жеги

Миналата седмица температурите в засегнатата от суша Португалия надвишиха 40 градуса по Целзий (104 градуса по Фаренхайт). Въпреки че през последните няколко дни те са спаднали, Фрейтас съобщи, че остават над естествените равнища за този интервал от годината.

Преди това управляващите оповестиха за 238 смъртни случая в резултат на горещата вълна от 7 до 13 юли, само че Фрейтас съобщи, че броят на смъртните случаи към този момент е повишен до 1063 за интервала до 18 юли.

Високите температури, продължаващата суша и неприятното ръководство на горите бяха упрекнати за няколко горски пожара, обхванали Португалия. Пожарникарите се борят с огнената буря и в други южноевропейски страни, в това число в Испания.
 Португалия се бори с пожари след рекордни жеги
Португалия се бори с пожари след рекордни жеги

Страната записва температури от над 40 градуса по Целзий в доста елементи

Карлос Антунеш, откривател от Факултета по естествени науки на Лисабонския университет, съобщи в изявление, че данните демонстрират, че най-често умират от горещините са възрастните хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР