Португалия реши да разхлаби ограничителните мерки срещу коронавируса, като две

...
Португалия реши да разхлаби ограничителните мерки срещу коронавируса, като две
Коментари Харесай

Португалия облекчава противоепидемичните мерки

Португалия реши да разхлаби ограничаващите ограничения против ковид, като две седмици по-рано от плануваното разреши повече хора да посещават заведения за хранене, съобщи Ройтерс. Решението е взето на фона на ускорение на имунизационната акция.

Министърката Мариана Виейра заяви, че броят на хората, които могат да седят дружно в закритите пространства на заведенията за хранене и кафенета се усилва от шест на осем, а за площите навън - от 10 на 15.

Културни събития, сватби и кръщенето ще могат да се провеждат при запълване на залите на 75 % от потенциала им, а не както беше до момента до 50 на 100. Културните обекти, заведенията за хранене и другите бизнеси към този момент ще могат да работят до 2 през нощта.

Пандемията не е свършила, сподели на конференция Виейра. Тя ни изненада с нови разновидности, каквито не чакахме. Наша отговорност е да продължим да следим по какъв начин тя еволюира и да се придържаме към нужното държание за управление на пандемията, уточни тя.

За вечеряне в заведенията на закрито през уикенда не престават да се изискват негативни проби или имунизационни удостоверения. Същото важи и за почивките и при пребиваване в хотел.

Португалия форсира през лятото имунизационната си акция, откакто през юни управляващите бяха обезпокоени от скока на случаите на инфектирани с новия делта вид. От края на юли новите случаи не се усилват и е достигнато " плато " с към 3000 случая дневно. Днес бе обявено за 2507 нови инфекции и девет умряли за едно денонощие.

Към четвъртък 70 % от популацията са били изцяло имунизирани, сочат данни на здравното министерство. От на следващия ден ще стартира имунизацията на 12-15-годишните, тъй че тази възрастова група да бъде изцяло имунизирана към началото на образователната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР