Португалия преговаря с британското правителство по повод на изключването на

...
Португалия преговаря с британското правителство по повод на изключването на
Коментари Харесай

И Португалия недоволства от английската карантина

Португалия договаря с английското държавно управление във връзка на изключването на страната от листата с страни, за които ще отпадне карантината при влизане в Англия от 10 юли. България също не попадна в този лист, напомня БГНЕС.
" Скай нюз " заяви, че португалският министър председател Антониу Коща е декларирал, че външният министър на страната е водил дълъг диалог с английския си сътрудник и че е доста значимо да се изградят връзки на доверие, прецизира БНР.
Миналата седмица английското държавно управление излезе със лист от повече от 70 страни и презморски територии, от които летовниците при завръщането си в Англия /както и останалите пътници/ няма да прекарват 14 дни в самоизолация. Португалия не е в този лист и външният министър на страната назова това " парадокс ". По сходен метод реагира и българският дипломат в Лондон и някогашен длъжностен министър председател Марин Райков, който назова отсъствието на България от листата " особеност ".
Антониу Коща съобщи предишния петък, че в Обединеното кралство има повече случаи на инфектирани на всеки 100 000, в сравнение с в португалския туристически регион Алгарве. И добави: " Кое е по-безопасното място за пребиваване? Вие сте добре пристигнали да прекарате почивката си в Алгарве! ".
Британското министерство на превоза изясни, че посочените страни съставляват по-малък риск за английските жители, само че описът предстои на непрекъснато преразглеждане.
Още: " Нов дневен връх на заболели от ковид в България, само че заразяемостта понижава, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР