Португалия победи Чехия с 2:0 в мач от третия кръг

...
Португалия победи Чехия с 2:0 в мач от третия кръг
Коментари Харесай

Португалия победи Чехия в Лигата на нациите за едно полувреме

Португалия победи Чехия с 2:0 в мач от третия кръг на Лигата на нациите от Лига А, Група 2. Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме след хубав гол на Жоао Кансело, а седем минути преди края на първата част Гонзало Гедеш удвои преднината на лузитанците. По този метод възпитаниците на Фернандо Сантош оглавиха класирането с актив от 7 точки, до момента в който чехите са на третата позиция с четири.

Домакините упражниха преса от първата минута, само че в началните минути не успяваха да застрашат вратата на Станек. В 16-ата минута гостите стигнаха до добра опция, откакто Садилек стреля от добра позиция в наказателното поле, само че прати топката над вратата.

Снимка: БГНЕС  Португалия победи Чехия в Лигата на нациите за едно полувреме
" Мореплавателите " продължиха да работят нападателно и в 24-ата минута Кристиано Роналдо нахлу в наказателното поле. Звездата на лузитанците стреля в близкия ъгъл, само че топклата срещна външния завършек на мрежата.

Чехите бяха подхванали отбранителна тактичност, която да ограничи офанзивите на домакините, само че рисково центриране на Жоао Кансело в 27-ата минута бе пресечено уверено от Станек.

В 31-ата минута се откри и най-чистото състояние в дуела. Ян Куча получи в наказателното поле, след което стреля в близкия ъгъл, което принуди Диого Коща да се намеси уверено, избивайки в ъглов удар.
Снимка: БГНЕС  Португалия победи Чехия в Лигата на нациите за едно полувреме
Две по-късно Португалия откри резултата. Гонзало Гедеш комбинира чудесно отдясно с Жоао Кансело. Бранителят напредна в наказателното поле и с хубав и мощен изстрел в далечния ъгъл осъществя.

В 38-ата минута домакините удвоиха преднината си. Бернардо Силва получи от Рубен Невеш на границата на наказателното поле. Халфът изведе чудесно Гонзало Гедеш, който с невъзмутим изстрел в долния десен ъгъл вкара.
Снимка: БГНЕС  Португалия победи Чехия в Лигата на нациите за едно полувреме
Гостите стартираха по-агресивно, откакто на почивката се появиха трима нови футболисти, само че Диого Коща не бе заплашен. Първата заплаха през втората част се случи в 61-ата минута, когато Диого Жота стреля рисково с мощен удар в средата на вратата, само че Станек се намеси уверено.

В 70-ата минута Бруно Фернандеш откри Кристиано Роналдо в наказателното поле. Нападателят незабавно нанесе изстрел по земята, само че вратарят на гостите улови.
Снимка: БГНЕС  Португалия победи Чехия в Лигата на нациите за едно полувреме
В заключителните минути на дуела Чехия можеше да понижи резултата след неточност на Диого Коща, само че Адам Вълкнова не съумя да откри задачата, стреляйки около вратата. До края на дуела Португалия запази ловко своя задатък и се поздрави справедливо с триумфа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР