Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на наградите

...
Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на наградите
Коментари Харесай

Португалия обра европейските туристически оскари

Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на премиите World Travel Awards бяха оповестени преди ден на португалския остров Мадейра, който беше отличен и като най-хубавата европейска островна дестинация.

Световните оценки ще бъдат оповестени в края на годината. Обект от България тази година попадна измежду наградените в една от над 120 категории. За най-хубав нов хотел в Европа е посочен софийският " Интерконтинентал ", който е и най-хубавият хотел в България, съгласно онлайн гласуването на професионалната общественост.

Български обекти са били номинирани в още няколко категории без да реализират пробив. Страната се е кандидатирала за най-хубава разрастваща се дестинация в Европа, само че в тази категория победител е Грузия. Тъй нареченият палат " Влюбен във вятъра " в бургаското село Равадиново не е съумял да преодолее конкуренцията в категорията " Най-добра туристическа атракция ". Победител е Музеят на ирландската емиграция EPIC в Дъблин. Варненският хотел - изложба Графит се е състезавал за хотел с най-хубав дизайн, а хотел " Ястребец " в Боровец - в категорията уелнес.

Португалия е оповестена да най-хубавата туристическа дестинация в конкуренцията на Австрия, Англия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Швеция, Швейцария и Турция. Столицата Лисабон пък стана най-хубавото място за уикенд - отмора на континента, предпочетено пред Париж, Амстердам, Венеция, Берлин и други.

В същата страна се намира и най-интересната приключенска атракция - включеният през 2012 година в листата на ЮНЕСКО геопарк Арука. Алгарве пък е най-хубавата плажна дестинация.

Затова не е изненадващо и че Португалският туристически ръб получава първата премия в своята категория в конкуренцията на италианския, австрийския, британския, турския, гръцкия, немския. Впрочем тази премия Португалския туристически ръб печели за шеста година подред.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР