Португалия не трябва да сваля гарда срещу пандемията от коронавирус,

...
Португалия не трябва да сваля гарда срещу пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Португалия удължава извънредното положение до 1 май

Португалия не би трябвало да смъква гарда против пандемията от ковид, съобщи президентът Марселу Ребелу де Соуза и разгласи желание да удължи изключителното състояние до 1 май, съобщи Франс прес.
Министър-председателят Антониу Коща също отбрани запазването на карантинните ограничения, тъй като " анулация на изключителното състояние би изпратила неверно обръщение на страната ".
Извънредното състояние, което беше въведено на 19 март, в силба до 17 април, ще бъде публично удължено в края на идната седмица с още две седмици.
За да избегне нормалните пътувания по Великден, който се пада тази неделя, държавното управление наложи още по-стриктни ограничения. От четвъртък до понеделник всички летища ще бъдат затворени и хората ще могат да напущат общината, в която имат адресна регистрация, единствено в случай че пътуват по работа.
Заразените с Ковид-19 в страната са 15 472, а умрелите са 472. Вчера министър председателят разгласи, че детските градини и учебните заведения няма да отворят до края на образователната година, с изключение на може би за гимназистите, които би трябвало да положат изпити.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР