Португалия навлиза в третата фаза от поетапното излизане от социалната

...
Португалия навлиза в третата фаза от поетапното излизане от социалната
Коментари Харесай

От 1 юни започва третата фаза на излизане от изолацията в Португалия

Португалия навлиза в третата фаза от поетапното излизане от обществената изолираност, почнало на 4 май, оповестява Ройтерс. И в този интервал обаче някои ограничавания ще останат в столицата Лисабон поради съществуващи местни огнища на болест в предградията и в промишлените хъбове.

От 1 юни моловете, детските центрове, киносалоните, театрите, други културни обекти, както и спортните зали, ще отворят порти в по-голямата част от страната, само че при съблюдаване на ограничавания в потенциала на банкет. Разрешение са единствено събиранията на до 20 души. По отношение на заведенията за хранене пък ще се анулира условието да са цялостни на 50%, което беше въведено от 18 май.
Но в Големия Лисабон - самата столица и предградията и близките градчета, ще се позволява събиране единствено на до 10 индивида, а моловете ще останат затворени най-малко до четвъртък, оповестяват от организацията.

Португалия ще отвори плажовете си на 6 юни, това разгласи министър председателят Антониу Коща. Той прикани жителите да конфигурират на мобилните си телефони апликация, която ще им разреши да ревизират дали има свободни места на плажовете, които желаят да посетят. Според въведените в страната нови правила, плажуващите би трябвало да са на разстояние 1.5 м един от различен, шезлонгите може да бъдат наемани единствено за половин ден, а груповите спортове остават неразрешени. Полицията няма да следи за спазването на условията по плажовете, съобщи министър председателят и прикани жителите да съблюдават разпоредбите.

Преминаването на служащи и артикули е позволено през сухопътната граница на Португалия с Испания, само че тя е затворена за туристи най-малко до 15 юни. Граничен надзор се ползва от 16 март. Понастоящем няма условие идващите да влизат в карантина, с изключение на на Азорските острови.

Има терзания и по отношение на местни огнища на болест в бедните елементи на предградията на Лисабон, като да вземем за пример квартала Ямайка, където самите поданици приканиха за затваряне на локалните кафенета и за блокиране на региона измежду внезапно увеличение на случаите на зараза.

Досега в Португалия има 31 946 случая на инфектирани хора и 1386 смъртни случая.

В средата на май Европейският съюз прикани да се отворят вътрешните граници и да се възобновят пътуванията, само че предложи външните граници да останат затворени доникъде на юни. Пътуването през Шенгенското пространство е лимитирано. Почти всяка страна има свои лични правила и собствен график за наново отваряне за туристите, друг както от нейните съседи от Европейски Съюз, по този начин и от други страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР