Португалия изнесе истинска лекция и разби Швейцария с 5:1 в

...
Португалия изнесе истинска лекция и разби Швейцария с 5:1 в
Коментари Харесай

Португалия "унищожи" Швейцария

Португалия изнесе същинска лекция и разруши Швейцария с 5:1 в последния 1/8-финален конфликт на Световното състезание в Катар. Голямата вест пристигна още час преди срещата, когато стана ясно, че огромната звезда на " мореплавателите " Кристиано Роналдо остава на скамейката. В най-бласкавият човек на терена в днешната вечер обаче се оказа точно неговият заместител Гонсало Рамош (17`, 51`, 67`), който означи хеттрик в дуела, а другите попадения бяха дело на Пепе (33`), Рафаел Герейро (55`) и Рафаел Леао (90`). За момчетата на Мурат Якин почетното попадение бе дело на Мануел Аканжи (58`).

Второто полувреме още веднъж стартира с напън на " мореплавателите ", а в 50-ата минута Диого Далот по отличен метод мина през защитник отдясно, след което центрира паралелно на метър пред голлинията, където още веднъж Рамош се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата за 3:0.

По-малко от пет минути по-късно още веднъж Гонзало Рамош бе в основата на отлична офанзива, откакто получи в средата от Отавио, а след това откри откъсващия се Рафаел Герейро, който с компактен изстрел с левия крайник повиши на 4:0.

Преднината на " мореплавателите " обаче бе понижена съвсем незабавно по-късно, откакто те доближиха до корнер, а положителното му осъществяване мина през цялата защита на португалците, с цел да доближи до Мануел Аканджи на далечната греда и той понижи на 4:1.

Гонсало Рамош съумя да оформи своя незабравим хеттрик в 67-ата минута, когато още веднъж Бернардо Силва и Жоао Феликс размениха бързи подавания, а атакуващият футболист на Атлетико Мадрид пусна вдясно към Рамош, който невъзмутимо преодоля Ян Зомер за 5:1. Няколко минути по-късно на терена се появи и огромната звезда на отбора Кристиано Роналдо.

В 84-ата минута неточност в отиграването на швейцарците в центъра на терена даде опция на Вилиам Карвальо, той пусна крм Роналдо, който напредна и вкара, само че незабавно по-късно страничният арбитър даде сигнал, че той е бил в засада и попадението бе анулирано.

Точка на разногласието в в добавеното време постави Рафаел Леао, който се възползва от прелестно взаимоотношение на левия фланг с Рафаел Герейро, след което с брилянтно осъществяване с десния крайник повиши на 6:1.

Португалия ще срещне в конфликт за местата на полуфиналите на Световното състезание Мароко. " Атласките лъвове " сервираха огромната сензация по-рано през днешния ден и изхвърлиха Испания след осъществяване на дузпи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР