Порция сушени щурци, съдържаща 200 калории, е заредена с около

...
Порция сушени щурци, съдържаща 200 калории, е заредена с около
Коментари Харесай

Щурците - храната на цивилизацията и бъдещето

Порция сушени щурци, съдържаща 200 калории, е заредена с към 31 грама протеин. Порция телешко с 200 калории пък ни носи едвам 22.4 грама протеин.
Щурците съдържат над 40 пъти повече омега-3 киселини от телешкото, в тях има и седем пъти повече фибри, само че по-малко мазнини.

Скорошно изследване на университета в Уисконсин, Съединени американски щати, сочи, че щурчетата са извънредно потребни за целия ни хранителен тракт, написа lifestyle.bg. Според учените, насекомите спомагат за култивирането на пет потребни за стомаха бактерии, които имат потвърдени пробиотични свойства.

Най-известната от тях Bifidobacterium animalis. Тя е добре позната на медицината със своето противовъзпалително деяние, като в същото време ускорява имунитета и работи позитивно на дихателната система.

Учените също по този начин са открили, че приемът на щурци инхибира развиването на патогенни бактерии, които се асоциират с рак, Алцхаймер, проблеми с жлъчката и даже меланхолия.

Щурците съставляват и доста по-устойчив способ за изхранване на цивилизацията, в сравнение с който и да е тип отглеждане на животни.

За производството на половин кг протеин от щурци са нужни единствено към 4 литра вода. За същото количество протеин, придобит от телета или свине, са нужни респективно към 9500 и 3000 литра вода.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР