* Портрети на Джокович и Надал ще изненадат посетителите на

...
* Портрети на Джокович и Надал ще изненадат посетителите на
Коментари Харесай

Превъплащенията на Антоанет: От  Лувъра до галерията на Майстора 

* Портрети на Джокович и Надал ще изненадат посетителите на изложбата в Кюстендил

* Творбите на Тончева още веднъж залагат на новаторския и метафизичен изказ 

След запаметяващото се показване в интернационалното ревю в Лувъра преди 2 години Антоанет Тончева ще зарадва феновете на провокативното й изкуство с галерия в галерията-музей, носеща името на Владимир Димитров-Майстора. Откриването в Кюстендил ще бъде на 13 юни, а творбите на Тончева ще могат да се видят там до 5 юли. 
" Изглежда ориста щастливо ме срещна с изтъкнати хора на изкуството от всепризнатите белгийска и френска школи, с които работя.
Да бъда достоверна и разпознаваема, това те ми внушаваха с финес и непридирчивост ", споделя Антоанет. 
Живописта й е също по този начин пъстра и вълнуваща, както на Майстора, само че тя се движи в ХХI век на цифровите технологии и обществените мрежи. Авторката работи и в региона на дизайна, мултимедията и киното.
Може би тук е и пресечната точка с Майстора,  отрязаващ  красотата на природата и българката, и идеята на Тончева в отбрана на природата и планетата. 
Късометражните й филми " Другия взор ", " Sand and Dreams ", " Touch of Nature " и " Париж и Изкуството " имат  сюреалистичен аспект  в типичния за Антоанет  иновативен и метафизичен изказ. Според Тончева те  са основани като  алтернатива за  обръщане и връщане към Природата. 
Експерименталното й кино беше показано на   интернационалните кино фестивали в Белгия и Франция.
Тончева демонстрира друг набор на ползи от визии за обществените мрежи и другарство, където в щума и многообразието от реклами, медии, информация, лайкове, мъчително се чува гласът на личността. Все отново в тази комплицирана виртулна среда тя споделя  авторското й  послание: " Светлината не може да бъде обрамчена ". 
В галерията на Майстора Тончева ще покаже за първи път картини, които са взели участие в изложби В Ню Йорк и са получили ласкави рецензии в Wall Street Inernational.
Особено завладяващи са портретите на огромните тенисисти Новак Джокович и Рафаел Надал, които и сега преобладават по международните кортове. 
" Впечатлена съм от тях освен като неповторими спортисти, само че и поради изключителните им шампионски характери ", споделя Антоанет.

Тя получила изключително бурни мнения за творбата с лика на Ноле. " Новак Джокович заслужава  и почтено е обезсмъртен  във вашата картина, като супер първенец  и персона ", написали й фенове на сърбина.

Тончева от дълго време е измежду потвърдените имена в региона на нереалното изкуство. Зад гърба си има многочислени интернационалните участия, а нейни произведения са били показани в Музея на модерното Изкуство (МоМа) в Ню Йорк, Кралската академия по изкуствата в Брюксел и в парижкия Лувър.

Затова и идната галерия в галерията на Майстора е неповторим късмет за всички ценители да се допрян до един от най-интересните родни създатели. 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР