Портокалите са любими цитрусови плодове за много хора заради уникалния

...
Портокалите са любими цитрусови плодове за много хора заради уникалния
Коментари Харесай

Чай от портокалови кори - за какво е полезен

Портокалите са обичани цитрусови плодове за доста хора поради неповторимия си усет и несравним мирис. Корите от скъпия плод също намират приложение от антични времена. Поставени във ваната, те са отличен метод за ароматерапия със пресен портокалов мирис. От портокаловите кори се отделя етерично масло, поради което се употребяват както за козметични, по този начин и за лечебни цели.

От корите на портокала се прави чай. Той е леко горчив, цялостен с витамин С и други значими хранителни субстанции с доста изгоди за здравето. С чай от кори на портокал може да се води здравословен живот по един апетитен метод.

За подготвяне на чая с портокалови кори са нужни добре измити кори от 3-4 плода. Те се режат на дребни късчета и се оставят за няколко дни да изсъхнат. Чаят се прави по нормалния метод. Варят се 10-15 минути, а по-късно напитката се прецежда.

Освен още един разнороден тип чай, получаваме следните здравословни изгоди:

Полезни хранителни субстанции. В този чай се съдържат витамини и минерали, измежду които се откроява фолиевата киселина, бета каротинът, лимоненът, алфа каротинът, алдехидите, антиоксидантите.

 чай от портокалови кори - изгоди

Чай от портокалови кори служи като антивирусно средство и е незаместим асистент при лекуване на вирусни инфекции, протичащи с висока температура. Антимикробните му свойства защищават организма от бактериални инфекции.

Напитката от портокалови кори е средство, подпомагащо храносмилането. Фибрите, които съдържа, подтикват храносмилателния тракт и оказват помощ за отделянето на токсините от него. Той е положително средство при запек.

За унищожаване на неприятен мирис в устата също може да се употребява този чай. По 1 чаша чай дневно ще отстрани неприятния мирис за месец.

Благоприятното влияние на чая от портокалови кори върху кръвообращението се дължи на обстоятелството, че те съдържат субстанции, стимулиращи потока на кръвта. Затова е подобаваща напитка при проблеми със съня, стрес и безпокойствие.

Жените, страдащи от мастит, имат противопоставяне на казуса посредством този чай, който също така дава на кърмещата жена потребни хранителни субстанции.

Прочети още за приложенията на портокаловата кора.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР