Портокалите и другите цитрусови плодове са известни като вкусен и

...
Портокалите и другите цитрусови плодове са известни като вкусен и
Коментари Харесай

Как най-ефикасно се приема витамин C

Портокалите и другите цитрусови плодове са известни като апетитен и здравословен източник на, само че те би трябвало да се употребяват с нараснало внимание, сподели пред радио „ Спутник ” Наталия Нефедова, диетолог и член на Асоциацията на диетолозите в Канада.
През студения сезон, по време на респираторните вирусни болести и като цяло, когато би трябвало да ободрите и укрепите тялото си, е изцяло допустимо да го извършите без медикаменти от аптеката. Адекватни количества витамин С могат да се получат от храната. Сутрин е добре да пиете сок от цитрусови плодове. Помнете, че е по-добре да разреждате сока с вода, поучава диетологът.
 8 знака, че имате недостиг на витамин C 8 знака, че имате недостиг на витамин C
Витамин С е потвърдено един от най-важните витамини в човешкото тяло. Той извършва някои много основни функционалности и съществуването му в организм...
" Факт е, че през нощта губим течности и дружно с влагата губим електролити. Когато ядете цитрусови плодове незабавно се чувствате по-бодри. Препоръчително е заран да консумирате чаша вода с лимонен или портокалов сок. Прясно изцеденият сок би трябвало наложително да се разрежда с вода. Така ще има по-малко калории и повече течности и ще получите положително количество електролити ", изясни Наталия Нефедова.
" Единствената добавка, която би трябвало да одобряваме, е, защото през зимата има малко слънце. Що се отнася до витамин С, получавате го освен от портокали, мандарини или грейпфрути. Той се съдържа в зеленчуците като алените чушки и доматите ", сподели Нефедова, представена от РИА Новости.
Диетологът предизвести, че е належащо да се следи приемът на витамин С. Например, един портокал съдържа 60-80 мг, а дневната норма е 75-90 мг, изясни тя.
С артикули, които съдържат витамин С, не трябва да се злоупотребява, в противоположен случай можете да получите противоположен резултат – витаминът ще стартира да работи не като антиоксидант, а като окислител.
 Защо витамин C е толкоз значим за здравето ни Защо витамин C е толкоз значим за здравето ни
Витамин С, прочут още като аскорбинова киселина, е значимо хранително вещество, което поддържа действието на организма. Той подпом...
* Инфо БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР